La 7 septembrie curent, biblioteca „Târgu-Mureș” a încheiat programul „Lecturile verii – 2012”. 
În cadrul activității au avut loc: program literar-artistic dedicat cărții, prezentat de elevii Tabărei de vară „Ștefăneii” a Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, concurs de poezii și desene, impresii și opinii despre programul „Lecturile verii 2012” etc. 
Supriza zilei a fost întâlnirea cu scriitoarea Claudia Partole mult solicitată de către participanți.
Copiii au adresat întrebări scriitoarei despre creația ei, despre cărțile deja apărute și planurile de viitor, despre motivul pentru care scrie și despre cine o inspiră.  
Întrebată fiind care a fost prima sa poezie, Claudia Partole le-a povestit copiilor cum a scris-o, la doar 11 ani, precum și sentimentele care au coplesit-o în momentul în care a fost publicată în ziarul raional, motiv de mare mândrie.
De asemenea, scriitoarea le-a vorbit copiilor despre semnificatia literei R și a celor trei cuvinte magice ce încep cu această literă: Recunoștință, Răbdare și Respect.
Copiii au vorbit despre cărțile citite în cadrul programului Lecturile verii și despre autorii preferați.
La final, participanții au mulțumit-o pe Claudia Partole pentru frumoasa întâlnire, i-au dăruit flori și împreună au recitat poezia ei:
Trebuie să fim mai buni…
Am putea să fim mai buni!
De-am începe chiar de LUNI,
Să-ntâlnim ziua de MARȚI –
Mai atenți, mai cumpătați!
Să ne lecuim de certuri,
Când intrăm în sfânta MIERCURI;
Să lucreze-n zi de JOI
Chiar și sufletul din noi…
Prea cuminte, VINEREA,
Să ne-nvețe a ierta.
SÂMBĂTĂ să fim curați
Și cu toate împăcați…
Că DUMINICĂ tot Omul
Este așteptat de DOMNUL.
Cei mai activi participanți la programul Lecturile verii 2012 au primit diplome.  La fel diplome li s-a oferit celor mai activi voluntari, profesori, celei mai active familii cititoare, celei mai active bunicuțe, ș.a.

Reclame