Expoziţie virtuală

Biblioteca „Târgu-Mureș” și-a îmbogățit colecția de documente pentru copii cu 11 cărți noi de la editura EGMONT. Cărțile sunt din colecția WITCH și prezintă diverse povestioare și sfaturi utile pentru fetițe. Micile vrăjitoare Will, Irma, Taranee, Cornelia și Hay Lin vă vor povesti mai multe istorioare și cazuri din viața lor și vă vor da sfaturi numai bune de urmat. 
Vă invităm la bibliotecă să consultați următoarele titluri:
100 de trucuri pentru a-i înțelege pe părinți. Mame & tați: intrucțiuni de utilizare. – București, 2006
Părinții: nu poți trăi fără ei, dar nici cu ei nui usor! Și asta fiindcă avem nevoie de aprobările lor pentru fiecare lucru pe care îl facem. Iar dacă se cearta între ei, atmosfera de acasă devine insuportabilă! Ce poți face ca să fii mai convingatoare și punctul tău de vedere să fie luat în seamă? Cum să interpretezi comportamentul lor? Și ce rol ai tu dacă ai tai se despart? Noi am scris un jurnal cu experiențele noastre în domeniu, pentru noi si prietenii noștri.
100 de trucuri fantastice pentrul timpul liber. Sport, cărți, muzică și o mulțime de prieteni. – București, 2007
Vino alături de fetele Witch, ca să afli cum te poți distra cu adevărat în timpul tău liber. Fie că esti pasionată de muzică, de dansuri, de sport sau de cinema, aici îți vei găsi cu siguranță locusorul tău. Alătură-te tuturor care au aceleași pasiuni ca și tine si dă-ți frâu liber imaginației. Nimeni nu e singur!
100 de trucuri pentru a te distra în vacanță. Numai cu prietenii tăi! – București, 2006
Vine vacanta… cu trenul din Franța… Însă părinții tăi vor să te scoli în fiecare dimineață la aceeași oră ca și până acum, să fii bună pentru fratele tau, să îi ajuți la treburile casei și… să nu-ți neglijezi invățatul. Mai rău: vor să mergeți la munte și nu la mare, unde sunt toți prietenii tăi! Asta deja nu mai e vacanță! Dar nu te neliniști… Pentru fiecare problemă există câte o soluție. Si de data asta ea se numește „WITCH: 100 de trucuri pentru a te distra în vacanță!”
100 de trucuri pentru a avea o mulțime de prieteni. Confidențe și complici. – București, 2005
Cum recunoști o prietenă adevărată? Cum recâștigi o prietenie? Ce faci când prietena ta cea mai bună are o nouă prietenă? Dar când părinții tăi nu o suportă pe cea mai bună prietenă a ta? De-acum vei trece mult mai ușor peste toate aceste probleme! Pentru că Will, Irma, Taranee, Cornelia si Hay Lin îți dezvăluie din secretele prieteniei lor.
100 de trucuri pentru a-ți face un supergrup. Toți pentru unul! – București, 2005
Grupul nostru e super! Chiar dacă uneori ne mai certam, știm că orice s-ar întampla putem conta una pe cealalta. Vrei să stii de ce? Iată câteva dintre pățăniile noastre. Vei vedea singură cum am reușit noi. Făți si tu un supergrup! Merită!
100 de trucuri esențiale în iubire. Dragoste la prima vedere, declarații și altele. – București, 2006
Când știi că un băiat te place? Sau, dacă nu ești sigură că el te place, dar tu îl placi pe el, cum e bine să te comporți? Cum să nu te lași cuprinsă de panica la prima întâlnire? Și ce să faci ca să te vindeci de gelozie? Cele cinci prietene WITCH îți povestesc din experiențele lor pentru ca tu să te bucuri din plin de magia iubirii.
100 de trucuri pentru a supraviețui la școală. Printre profesori, colegi și ore plictisitoare. – București, 2006
 Ți s-a întâmplat să-ți dorești instrucțiuni de folosire pentru colegi sau profesori? Și nouă… Dar să iei și tu o dată cea mai mare nota din clasa și toți colegii să îți spună că esti tocilară? Și noi am trecut prin toate astea și prin multe altele. Tocmai de aceea ne-am gândit că trebuie să existe un ghid de supraviețuire la școală. Și l-am facut!
Dicționar: de la A la Witch
De obicei, dicționarul este cartea aceea mare în care te uiți când nu știi ce înseamnă un cuvânt sau vrei să-i vezi toate sensurile. Dar nu-i așa că uneori nu găsești tocmai cuvintele care te interesează cel mai mult? Sau cele cu adevărat importante (de exemplu: „iubire” și „prieten”) sunt definite parcă fară nici o legatură cu realitatea! Noua așa ni se pare și ne-am gândit să ne facem propriul dicționar, în care am scris cuvinte semnificative pentru viața noastră. Și ți-am lăsat și ție spațiu, să completezi cu experiențele tale!
 
 
 
Povestirea Globul Sfărâmat de Lene Kaaberbol este prezentă la noi în 3 volume din cele 4, și anume fragmentele: Șoimul de Piatră, Umbra Bufniței și Phoenixul de Aur. Cărțile includ peripețiile grupului aventurier WITCH, format din 5 mici vrăjitoare.

 

Reclame