În incinta Liceului Teoretic Experimental „Waldorf”  a fost organizată o prezentare de cărți noi, recent intrate în bibliotecă.
   Cine nu-i cunoaște pe renumiții Frații Grimm, Hans Christian Andersen, Charles Perrault și uimitoarele lor basme și povești inundate de aventuri, învățături și imagini frumos ilustrate?
          Colecția nouă „Cheița de aur”  cu titlurile:  Apa vieții, Croitorașul cel viteaz, Varza fermecată de Frații Grimm; Fata din soc, Rățușca cea urîtă, Privighetoarea, Lebedele de Hans Christian Andersen, Lupul cel alb și ciuboțelele roșii, Prințesa cea isteață sau aventurile Finuței, Piele-de-măgar, Neisprăvitul de Charles Perrault  au fascinat elevii clasei a I-a  cu conținutul lor bogat în imagini colorate, în minunatele aventuri, care ne fac să ne transferăm, în trecutul îndepărtat, acolo unde fiecare dintre noi putem pătrunde în inima și starea de spirit a autorilor. Aceștea, aducîndu-ne la cunoștință, datini, obiceiuri și credințe ale oamenilor din acele vremuri. Autorii ne prezintă  faptele oamenilor viteji, dar și faptele oamenilor lași și fricoși și, în consecință, scoate în evidență faptul că fiecare acțiune înfăptuită de om este văzută de Dumnezeu și în final, acesta este sau pedepsit sau remunerat.
   Aceste subiecte sunt abordate nu numai de către scriitori străini, dar și de cei autohtoni: Ion Creangă „Povestea lui Stan Pățitul”, Aurelian SilvestruA doua șansă” și Grigore VieruPâine cu rouă”, scriitori ai căror povești și povestiri conțin întîmplări hazlii și exemple perfecte de bună purtare a copiilor.
   Mari explorări geografice”- un atlas tematic pentru copii  conține un joc atractiv, care oferă posibilitate copiilor să descopere lumea într-un mod distractiv. Cartea este bogată în informații și curiozități, conține hărți istorico-geografice, planșe și ilustrații.