În casa bunicilor
de
Ionel Teodoreanu  
Teodoreanu, Ionel. În casa bunicilor. – București : Herra, (s.a.). – 224 p.
            Pentru această săptămână propunem, spre lectură,  micilor cititori, cartea În casa bunicilor de Ionel Teodoreanu care anul acesta împlinește 75 de ani de la publicare.
          Ionel Teodoreanu s-a născut la 6 ianuarie 1897, la Iași. A fost romancier și avocat român interbelic, renumit îndeosebi pentru scrierile sale evocatoare ale copilăriei și adolescenței. A debutat în revista „Însemnări literare” în 1919 cu „Jucării pentru Lyli”.  Debutul editorial l-a avut cu volumul de nuvele „Ulița copilăriei”, în 1923, iar mai tărziu, în 1938, scrie cartea pentru copii În casa bunicilor. 
            Prin lucrarea În casa bunicilor, autorul ne mărturisește numeroase clipe fericite, lipsite de griji, din copilărie. Ionel Teodoreanu, cu o deosebită duioșie, evocă în carte silueta de fum, argintie și blajină a bunicului său de pe linie paternă. Prin această carte scriitorul accentuează că  amintirile din copilărie sunt cele mai dulci și prețioase. Cartea În casa bunicilor include povestiri cu următoarele titluri: În casa bunicilor; Bunicul a fost, bunica este; Nasul bunicei și păcatele nepoților; În castel în poartă, oare cine bate?; Și l-a pus bunica la treabă; Ce e cu nepotul; Bunicii au nepot cu firman de la motan și multe alte povestiri hazlii care, cu siguranță, vor trezi curiozitatea cititorilor.
            Lectură plăcută!
Reclame