Spiridon Vangheli, tatăl lui Guguță și cel mai iubit scriitor al copiilor împlinește astăzi, 14 iunie, respectabila vârstă de 81 ani. 
Spiridon Vanghelis-a născut în 1932, în s. Grinăuți, Râșcani. A trecut prin război și foamete. De mic a rămas fără mamă, fiind nevoit să-l ajute pe tatăl său în întreținerea gospodăriei, cosind și arând de la 10 ani. Deși a avut o copilărie destul de grea, Spiridon Vangheli a știut să păstreze puritatea din suflet, copilul din interiorul său, să păstreze acele valori (dragostea de patrie, de neam, de baștină) pe care mai târziu să le împartă copiilor în peste 40 de țări ale lumii prin lucrările sale Isprăvile lui Guguță, Tatăl lui Guguță, Guguță și prietenii săi, Guguță – căpitan de corabie, Steaua lui Ciuboțel, Copii în cătușele Siberiei – lucrări de o înaltă apreciere, îmbrăcate în mantia regală a purității.
Opera lui Spiridon Vangheli ocupă un loc de cinste pe scara valorilor consacrate patrimoniului literaturii noastre și va fi citită și recitită de copii și adulți încă multe decenii înainte.
 Cu ocazia zilei de naștere a scriitorului Spiridon Vangheli, am organizat un concurs cu genericul De ce aș vrea să trăiesc în lumea lui Guguță? la instituția preșcolară „Bucuria”. Cei mai activi copii,  care au dat dovadă de cunoștințe ample din creația scriitorului și care au avut cele mai ingenioase răspunsuri, au fost premiați cu diplome.


Stimate Domn Spiridon Vangheli,
vă felicităm cu ocazia frumoasei aniversări.
 Dorim ca sănătatea să fie tot timpul împreună cu Dumneavoastră, fericirea să vă însoțească la fiecare pas și să vă surâdă mereu succesul, bucuriile și voia bună.
La mulți ani!

             Vă mulțumim pentru că sunteți prieten bun al bibliotecii noastre.

Cu respect,
colectivul bibliotecii „Târgu-Mureș” 


                                                                                                                

Reclame