Biblioteca a organizat o activitate distractivă cu genericul Râdem și ne distrăm, în cadrul căreia am prezentat cartea scriitoarei Marcela Mardare Umor despre și pentru copii. Această cărțulie a fost donată de autoare în martie anul curent, participând la o întâlnire cu copiii, pe care a lăsat micilor cititori ai bibliotecii următoarea dedicație: Zâmbetul întotdeauna a luminat chipul omului, l-a înfrumusețat, pentru că el vine din interiorul nostru. Zâmbiți soarelui, ploiței, mamei, tatei, prietenilor… Autoarea M. Mardare 15.03.2013.
Cartea cuprinde anecdote și bancuri din viața copiilor, care „…să vă ajute la cultivarea unor calități pozitive, la dezrădăcinarea însușirilor negative, contribuind la formarea dvs. ca personalitate integră din punct de vedere moral și estetic, îmbogățindu-vă spiritual.” (M. Mardare).
În carte, Marcela Mardare scrie că: „O glumă reușită, spusă la momentul potrivit, descrețește frunțile, luminează chipul și îl face pe om să zâmbească sau să râdă în hohote, îi descătușează sufletul și-i trezește spiritul, creîndu-i clipe de bună dispoziție, de veselie și avânt.”
Mulți consideră că râsul este benefic și întremează sănătatea omului, eliminând energia negativă, stresurile. Așa sau altfel, e bine când știm a ne veseli, ne simțim degajat, gata să savurăm o glumă bună și inspirată sau s-o oferim noi înșine unui anumit public: prieteni, cunoscuți, rude.
Pe participanți i-a amuzat proverbul: cel care face abuz de râs poate crăpa de râs sau poate leșina de râs.

-Unde este cartea ta de matematică, Cristinica?
-A murit, domnule învățător.
-De ce a murit?
-Pentru că avea prea multe probleme în ea.
-Ionel, du-te afară și udă florile.
-Tăticule, afară plouă.
-Nu-i nimic, ia-ți umbrela.
-Mamă, la școală ni s-a spus că fiecare al cincilea om e chinez.
-Ei și ce?
-Păi noi suntem cinci în familie, cine e chinezul?
-Ionuț, te-ai îmbolnăvit?
-Nu, Lenuțo, de ce întrebi?
-Păi te-am văzut ieri ieșind de la farmacie.
-Și dacă mă vedeai ieșind din cimitir?

Dragi cititori, vă invităm la bibliotecă să citiți cartea prezentată
pentru a vă crea o dispoziție bună de vacanță!
Reclame