Pe data de 26 septembrie se sărbătorește Ziua Limbilor Europei. Aceasta se celebrează din anul 2001 (an care a fost declarat de către Consiliul Europei, Anul limbilor vorbite).
În prezent, în Europa se vorbesc 25 de limbi oficiale. Există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
Noi, bibliotecarii avem ca scop – atragerea atenției publicului cititor asupra importanței studierii limbilor străine și sensibilizarea valorilor tuturor limbilor vorbite în Europa.
            Sub acest pretext, am organizat la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, pentru  elevii din cl. a IV-a, o prezentare a colecției MuzzyCurs multilingvistic, care include carte, CD și DVD.

Cursul Muzzy, apărut la editura Litera, reprezintă un program de învățare rapidă a limbilor străine (engleza, spaniola, franceza, germana, italiana) și cuprinde 15 cărți cu DVD, care prezintă povești, desene animate și un vocabular cu peste 500 de cuvinte uzuale în fiecare limbă.


            Ca un supliment pentru programul de învățare teoretică, vine programul Muzzy Interactiv cu 15 cărți cu CD, ce includ peste 1000 de jocuri și exerciții la calculator, a căror cerințe de rezolvare sunt subtitrate în limba română.

            Programele sunt împărțite pe 2 nivele a câte 6 cărți și câte un vocabular din 3 cărți.
            Elevii au manifestat un deosebit interes pentru studierea limbilor franceză, germană, deși în cadrul programului de învățământ studiază doar limba engleză.

            Cu ajutorul  colecției Muzzy, veți avea șansa de a învăța bazele unei limbi străine și de a vă distra în același timp.

            
Reclame