Inventatorii născocesc necontenit tot felul de lucruri ciudate – o pălărie care se ridică singură (1896) pentru domnii politicoşi care au braţele ocupate; ochelarii pentru găini care să le protejeze ochii de ciupiturile altor găini (1903); o maşină de tuns automată (1951); un cornet de îngheţată cu motor care se roteşte singur pe limbă (1998).

Invenţii trăsnite
Paraşuta pentru incendii
Această invenţie a fost patentată în 1879 de Benjamin B. Oppenheimer din Trenton, Tennessee, SUA. Este alcătuită dintr-o paraşută ataşată la o cască şi o pereche de pantofi cu talpă foarte groasă, care îi permit unei persoane să sară dintr-o clădire în flăcări şi să aterizeze în siguranţă – dacă are norocul să nu-şi rupă gâtul.
Scara pentru păianjeni
Această invenţie poate că nu este aşa de trăsnită pentru persoanele cărora le este frică de păianjeni. Pantentată de inventatorul britanic Edward Doughney în 1994, scara ajută păianjenii să iasă afară dintr-o cadă de baie.
Trambulina pentru elefanţi
Britanicul E. Wulff a brevetat în 1904 o trambulină cu ajutorul căreia elefanţii îşi pot lua avânt pentru a efectua un salt mortal. Domnul Wulff nu a rezolvat însă şi problema aterizării uriaşelor animale.
Tineri inventatori
Charles Babbage, avea 19 ani când i-a venit pentru prima dată ideea unui computer mecanic.
Louis Braille avea 15 ani când a inventat alfabetul Braille – sistem de scriere alcătuit din puncte ieşite în relief, întrebuinţat de persoanele cu deficienţe de vedere. El însuşi era orb.
Frank Epperson. Îngheţata pe băţ (Popsicle) a fost inventată de acest băieţel de 11 ani din San Francisco, California, în 1905. I-a venit ideea când a uitat afară un suc de fructe într-o noapte de iarnă şi a numit-o iniţial Epsicle. Nu şi-a patentat invenţia decât în 1923, când fiul său îi schimbase numele în Popsicle.
Walter Lines era încă elev când, la vârsta de 15 ani, a inventat scuterul. Ulterior el a înfiinţat compania Triang Toys, unul dintre cei mai mari producători de jucării din Marea britanie.
Horatio Adams, la vârsta de numai 16 ani, Adams l-a asistat pe tatăl său la experimentele cu chicle – seva uscată a unui arbore tropical. Acestea au condus la inventarea gumei de mestecat.
Chester Greenwood din Farmington, Maine, SUA, avea 15 ani în 1873 când a inventat căştile protectoare pentru urechi. El a întemeiat fabrica Greenwood s Ear Protector şi a făcut avere vânzând produsele sale soldaţilor americani în timpul Primului Război Mondial.

Reclame