Drepturile omului pe înţelesul copiilor
de la 7 la 77 de ani
Rama Yade
Yade, Rama. Drepturile omului pe înţelesul copiilor de la 7 la 77 de ani. – Ch. : Cartier SRL, 2009. – 128 p.
            Data de 20 noiembrie este declarată Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Sub acest pretext, dragii noştri cititori, vă propunem să lecturaţi cartea Drepturile omului pe înţelesul copiilor de la 7 la 77 de ani de Rama Yade.
Un copil curios şi năzdrăvan vrea să înţeleagă drepturile omului. Cum să împaci interesele Franţei cu drepturile omului? La ce mai pot servi  aceste drepturi care pe scară largă nu sunt aplicate nicăieri în lume? Islamul este compatibil cu ele? Nu ar fi de preferat o dezvoltare în privinţa lor? Franţa este cu adevărat ţara drepturilor omului?
            Cu graţia inocenţei, copilul îi pune întrebări fără drept de apel lui Rama Yade, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Externe şi Drepturile Omului. Despre momentul înâlnirii cu persoanele fără adăpost din Aubervilliers, în gestionarea crizei numită Arca lui Zoe, despre vizita colonelului Khadafi în Franţa şi cea a lui Dalai Lama, Rama Yade răspunde cu umor şi inteligenţă, tact pedagogic şi precizie, folosind exemple emblematice din acţiunile sale la guvernare. În paginile acestei cărţi, Rama Yade ne dezvăluie culisele, fără să ascundă nimic din constrângerile acestei misiuni exaltante care, din multe privinţe, vine să completeze cu un plus de pasiune acţiunile noastre pe plan extern.
       
             Lectură plăcută!
Reclame