Citește o carte n-o da la o parte!
Intră într-o nouă lume,
Plină de mister și glume.
Nu te da bătut n-ai nimic de pierdut!
            
Biblioteca „Târgu-Mureș” oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a-și lărgi orizontul cultural. Printre filele cărților cu miros de cerneală, se ascund planete, continente și oceane; pești, păsări și fluturi; destine, dureri și fericiri – toate deghizate subtil în vocale, consoane și semne de punctuație.
  Membrii clubului pentru copii Vreau să știu,  s-au adunat la o masă rotundă  cu genericul Cultura prin lectură. Activitatea a început cu întrebarea Ce este pentru mine cartea? Fiecare elev a venit pregătit. Lecturând cartea preferată, elevii și-au expus opinia referitor la aceasta, demonstrându-și dragostea pentru lectură și dorința de a cunoaște. Ei au vorbit despre importanța cărții, mărturisind că lectura îi ajută să se exprime frumos și corect, să devină persoane culte. Lectura ne educă, ne instruiește, ne oferă o satisfacție spirituală și ne formează ca personalitate, cu  o vastă cultură, o cultură elevată, a menționat bibliotecara. Unul dintre participanți a afirmat: Cărțile sunt de neînlocuit și întotdeauna mă simt atrasă de lăcașul în care își au ele adăpost – biblioteca. Aici, printre cărți, mă simt mai sigur, mai puternic, mai curajos și am mereu o poftă colosală de a cunoaște cât mai mult.
 
          Ședința clubului s-a încheiat cu concluzia: Cartea este un mijloc de alinare a sufletului, iar biblioteca – centru de informare, documentare, cultură, care are menirea de a colecta, rezerva, organiza și disemina cunoștințele umanității pentru tânăra generație, care urmează să persevereze  într-o lume în care progresul științelor se accelerează neîncetat, fapt ce impune cititorului nu doar informarea completă, însușirea unor noi metode de lucru cu cartea, ci și stimularea creativității.