La data de 20 noiembrie a.c., poetul, traducătorul, editorul Constantin Dragomir și-a sărbătorit aniversarea de  65 ani.
 Cu această ocazie, am prezentat cartea Bunicuța cu povești: carte pentru ochi de citit și urechi de auzit la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, elevilor din clasa a I-a. Cartea a fost premiată cu premiul „Simpatia copiilor”  la Salonul Internațional de Carte pentru Copii în 2006.
 Constantin Dragomir a dedicat această carte părinților săi, Parascovia și Alexandru Ciobanu. Imaginile din carte au fost realizate de Violeta și Radu Diordiev. Cartea include poezii, povestioare, cântece, ghicitori, rebusuri, proverbe, jocuri logice, etc. și este destinată perșcolarilor și elevilor din clasele primare. Această cartea frumos ilustrată, conține următoarele compartimente: Pe unde umblă ochii mei și gândurile mele…; Poezii mici-mici pentru veverițe și ariciCopii și bucuriiCopii și meseriiNinge…plouă…soare…lună…se așteaptă…voie bunăTupiluș, Trepăduș și alți prieteni de plușMai este câte unul…;  Țară cu scară (cântece).
Copiii au răsfoit-o cu mare bucurie și interes. La solicitarea lor, am lecturat câteva povestioare și poezii. Ei au promis, că vor veni la bibliotecă pentru a împrumuta cartea la domiciliu și au manifestat un interes deosebit pentru a se întâlni cu autorul cărții. 
Constantin Dragomir
Date biografice:
Constantin Dragomir s-a născut în anul 1948 în satul Mărinici, r-nul Nisporeni. În 1971  a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, specializarea Jurnalistică.A activat : redactor la Teleradio-Moldova, redactor-șef al Redacției pentru copii și tineret la Editura Literatura Artistică (Hyperion); director al Editurii Făt-Frumos; redactor-șef al Editurii Prut Internațional; director al Editurii Dragodor. Publică din anul 1966, dar a debutat editorial în 1977 cu Roua sufletului, volum de versuri pentru adulți. În 1980 editează prima sa carte pentru copii Vrei să-ți spun o poezie?


Reclame