În 2014, Biblioteca „Târgu-Mureș” vă oferă spre lectură următoarele ediții periodice pentru copii din R. Moldova și România:
Alunelul; „a”Mic; Barbie; Practic: Draga mea pentru copii; Princess; Puișorul curios; Spiridușii; Trop și Tropa; Tropoțel și Tropoțica și ziarul Florile dalbe.

Pentru mai multă informație despre aceste reviste accesați linkul următor:  Crearea deprinderilor pentru lectură prin intermediul revistelor         
Deoarece „Barbie” este cea mai solicitată revistă pentru copii, vă propunem următoarea informație: 

Apariția păpușii Barbie

         Prima păpușă „Barbie”a apărut în februarie 1959. A fost fabricată de Ruth și Elliot Handler, cofondatori ai fabricii americane de jucării „Mattel”, care au botezat păpușa cu numele fiicei lor Barbara. Era îmbrăcată într-un costum de baie în dungi albe și negre, avea ochelari de soare, sandale cu toc și cercei de aur în formă de toartă.  „Barbie” a fost prezentată ca blondă sau brunetă, dar în 1961 varianta roșcată a intrat și ea în scenă…
         La apariție, păpușa costa 3 dolari și în primul an au fost vândute 351.000 de bucăți.  Păpușile „Barbie” a devenit una dintre cele mai bine vândute jucării ale tuturor timpurilor.
         Ceea ce nu știați probabil este că numele întreg a lui Barbie a fost inițial, Barbie Millicent Roberts, din Willows, Wisconsin. Barbie avea astfel, o adevărată identitate.

             


Reclame