Urmele mele frumoase
de
Iulian Filip

În cadrul programului Copiii Chișinăului citesc o carte, ajuns la a XI-a ediție, propunem spre lectură cartea Urmele mele frumoase de Iulian Filip.


Copiii au nevoie să se sprijine de ceva frumos…cu acest Cuvânt înainte scris de Vasile Romanciuc începe această carte. Urmele mele frumoase include povești, piese de teatru, cântece și poezii hazlii care vor alina sufletul copiilor. Cartea este ilustrată de  pictorița Olga Cazacu.


Poetul Iulian Filip este o prezență notorie în literatura autohtonă.
Iulian Filip s-a născut la 27 ianuarie 1948 în satul Sofia, raionul Drochia. Este prozator, eseist, dramaturg și folclorist. A absolvit Facultatea de Filologie a Institutului Pedagogic „Alecu Russo” din Bălți în 1970.   
         De la debutul său editorial din 1974 cu placheta de versuri ”Neîmpăcatul meșter”și până în prezent Iulian Filip rămâne un poet îndrăgit al copiilor și maturilor, autor de versuri pentru numeroase cântece, neobosit cercetător științific.

 Alte cărți pentru copii din creația scriitorului Iulian Filip:
Cenușar-Voinicul și Cenușereasa-Mireasa; Facă-se voia ta, Sfârlează!; Colacul-marele, frate bun cu soarele; Copăcel, copăcel; Din neamul lui Păcală; Cetatea lui Bujor; Vrei să crești mare; Semințele mărului oprit; Ruga iezilor celor trei; Plăcințele cu mărar; Puținul m(eu); Moara cu plăcinte.

Dragi cititori, vă invităm să participați activ la programul Copiii  Chișinăului citesc o carte!


Reclame