Baza educaţiei, accesul la alte culturi, acumularea cunoştinţelor – toate se datorează cărţii şi lecturii. Cartea şi lectura au fost şi vor rămâne un izvor nesecat de îmbogăţire cognitivă şi spirituală specifică pentru toate vârstele. Bunătatea, înţelegerea, respectul şi iubirea faţă de semeni, dragostea de Ţară, toleranţa şi coeziunea spirituală nu vin de la sine, ele vin mult mai uşor prin intermediul cărţii.
În cadrul Săptămânii Lecturii şi a Cărţii pentru Copii,  am organizat o întâlnire cu scriitoarea Maria Osoianu-Niconov, în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”.Activitatea a început cu date biografice despre scriitoare, oferite de moderatoare: Maria Osoianu-Niconov s-a născut la 6 aprilie în satul Horeşti, raionul Făleşti. Este pasionată de poezie. Publică poveşti şi poezii pentru copii în revistele republicane („Alunelul”, „Florile Dalbe” ş.a.). Scriitoarea colaborează cu grădiniţe de copii din Chişinău scriind special pentru ele scenete şi poezii tematice.

Maria Osoianu-Niconov le-a prezentat elevilor cărţile: Fiica olarului (poveşti pentru copii); Iepuraşul cel isteţ; Poeziile bunuţei; Taina şarpelui (poveşti pentru copii, carte de colorat). Le-a recitat copiilor poezii din cărţile prezentate şi poezii care n-au văzut încă lumina tiparului. Copiii au participat activ în dialog cu scriitoarea, şi au dat dovadă de mult interes şi receptivitate, lecturând cu drag versuri din cărţile scriitoarei.

Copiii au rămas foarte entuziasmaţi şi inspiraţi de această întâlnire mult aşteptată cu scriitoarea Maria Osoianu-Niconov. Pentru ei a fost o onoare să o cunoască personal pe scriitoare şi să-i recite poeziile.


          Maria Osoianu-Niconov ne-a lăsat în dar cartea Poeziile bunicuței cu un mesaj frumos dedicat micilor cititori ai bibliotecii.

Pentru mai multe poze de la activitate accesați AICI
Reclame