Aflându-ne în perioada de desfăşurare a programului Lecturile Verii  – 2014, am profitat de timpul frumos de afară şi am ieşit în Parcul Râşcani, pentru a prezenta celor ce se odihneau un set de cărţi pentru copii şi părinţi. Ei s-au lăsat cuceriţi de titlurile cărţilor şi de imaginile frumos ilustrate de pe paginile lor. Răsfoind cu interes filele cărţilor, părinţii şi copiii au descoperit cine este băieţelul Nils şi ce călătorie interesantă a făcut el împreună cu gâştele sălbatice (Minunata călătorie a lui Nils cu gâştele sălbatice de Selma Lagerlof). De asemenea, copilaşii au fost entuziasmaţi că vor avea spor la carte cu mami şi cu tati (Cu mami şi cu tati ai spor la carte, de Arcadie Suceveanu, Valentina Lungu şi Carolina Rabei). 
Este o cărţulie captivantă, care vă poate învăţa multe lucruri: cum să modelezi o ciupercuţă, cum să confecţionezi un dinosaur, cum să construieşti o jucărie etc. Aici găsiţi şi poezii, ghicitori, toate fiind repartizate după literele alfabetului. Iată că învăţaţi şi alfabetul, memorându-l mai uşor cu ajutorul poeziilor şi ghicitorilor. La fel pentru cei micuţi, am propus şi cartea Abecedar pentru cei mici de Georgeta Voinovan şi Aliona Bereghici. Abecedarul este viu colorat şi ne dezmiardă cu Mâna mamei, ne face cunoştinţă cu Răzvănel în zmeuriş şi ne răspunde la întrebarea De unde vine iepuraşul? Celor mici, dar şi celor mai mari, le propunem să se amuze împreună cu Păcală şi Tândală, fraţi de cruce, nemuritoarele personaje, care au încântat copilăria fiecăruia dintre noi. O carte extrem de frumoasă, cu poezii minunate – Unde cresc cuvintele? de Sergiu Afanasiu, au atras privirile prin desenele neobişnuite, iar versurile au cucerit  atât  prin temele abordate, cât şi prin bunătatea lor, căci e o carte bună, o carte pozitivă.

La finalul rodnicei întâlniri i-am îndemnat pe cei mici să ne jucăm, prezentându-le cartea Hai să ne jucăm de Natalia Glib, destinată copiilor de vârsta 1 – 3 ani şi i-am invitat pe toţi la bibliotecă.