Colecția Enciclopedia ilustrată a copiilor  în 10 volume cuprinde toate domeniile cunoașterii: științe ale naturii, științe exacte, istoria și geografia lumii. Este ideală pentru utilizarea atât acasă, cât și la școală. Subiectele, ordonate tematic, sunt explicate într-un limbaj accesibil, fiind însoțite de ilustrații superbe și legende. Volumele includ un glosar sau o scurtă cronologie a evenimentelor și un indice de materii.


94(100)
I-87
Istoria lumii. – [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Acest volum conține peste 100 de ilustrații și informații cu referire la istoria universală medievală și modernă.
Ştiaţi că… Bagdadul era un centru comercial important, cu mărfuri care veneau până şi din astfel de ţări îndepărtate precum China sau India? 


55
P-17
Pământul. – [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul Pământul conține peste 200 de ilustrații și informații cu privire la geologia, landșafturile, atmosfera și preistoria planetei noastre.
Ştiaţi că… Corpul ceresc cel mai apropiat de Pământ este Luna? Are un diametru de 3 475 de km, cca un sfert din cel al Pământului. Rocile din care ste alcătuită Luna nu sunt la fel de grele sau de dense precum cele terestre, de aceea greutatea Lunii constituie doar a opta parte din cea a Pământului. 59
A-61
Animalele. – [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul Animalele include peste 200 de ilustrații și informații despre insecte, pești, amfibieni, reptile, păsări și mamifere.
Ştiaţi că… Pânzele păianjenilor sunt alcătuite din fire de mătase – material elastic şi rezistent produs de abdomenul păianjenului? El extrage mătase cu ajutorul picioarelor şi ţese o pânză complicată.621.3
T-32
Tehnologii și transporturi.  [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
În acest volum veți găsi peste 150 de ilustrații și informații din domeniile electronicii, comunicațiilor și transporturilor.
Ştiaţi că… Imaginile de pe monitorul unui calculator este alcătuită din puncte micuţe numite pixeli? Fiecare dintre aceştia are o poziţie, culoare şi strălucire, care există în calculator sub formă de coduri binare.


911.3(100)
A-91
Atlasul lumii. – [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul respectiv include peste 125 de hărți și ilustrații și informații cu privire la toate statele lumii.
Ştiaţi că… Celebrul simbol al oraşului San Francisco, podul Golden Gate (Poarta de Aur), este situat la intrare în golful San Francisco şi datorită lui, maşinile şi pietonii pot trece peste apă, pe o distanţă de 2,7 km?

911.3(100)
L-91
Lumea și oamenii ei.  [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul Lumea și oamenii ei conține peste 175 de hărți și ilustrații și informații cu privire la cultura, religiile, agricultura și industria țărilor lumii.
Ştiaţi că… Cele mai vorbite patru limbi principale din lume sunt: chineza – peste 1 miliard de vorbitori; engleza – 450 de milioane de vorbitori; hindi – 400 de milioane de vorbitori şi spaniola – 350 de milioane de vorbitori.


008(3)
C-55
Civilizațiile antice.  [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Acest volum include mai mult de 100 de ilustrații și informații cu privire la vechile civilizații din întreaga lume.
Ştiaţi că… Neanderthalienii au dispărut acum aproape 30 000 de ani, probabil, ca urmare a luptei pentru hrană cu hominizii moderni?
504
N-26
Natura.  [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul respectiv conține peste 100 de ilustrații și informații cu referire la ecologie, păduri, deșerturi, ținuturi polare și oceane.
Ştiaţi că… În pădurile tropicale umede trăiesc milioane de insecte? Multe dintre ele nu au fost încă nici identificate. Unele, precum fluturele Reginei Alexandra, ating dimnsiuni uriaşe.
54
Ş-85
Științe. Universul. – [S.l.] : Prut, 2011. – 66 p.
Volumul Științe. Universul include mai mult de 175 ilustrații șiinformații din domeniile chimiei, fizicii şi astronomiei. 

Ştiaţi că… Curcubeul se formează atunci când în spatele nostru străluceşte soarele, iar în faţa noastră plouă.                                                                                                                                                                                                                                                                           


Reclame