Timpul este judecătorul care pune în balanţă valoare unei cărţi.
Vladimir Beşleagă

Cel mai înţelept om este acela pe care cel mai mult îl irită pierderea de timp.
Dante Alighieri
 

Fugit irreparabile tempus – Timpul fuge neînduplecat ne spune un citat latin. Timpul este cel mai preţios lucru, este moneda vieţii noastre şi de noi depinde cum o vom cheltui: o vom investi corect sau o vom pierde. Timpul este ireversibil, de aceea trebuie petrecut cu folos şi, mai ales, alături de cei dragi.

 

Acesta a fost subiectul pe care l-am discutat împreună cu copiii în urma lecturării Povestea celor 1000 de bile, care a scos în evidenţă valoarea incomparabilă a  timpului. Am îndemnat copiii să nu irosească timpul în zadar, ci să-şi stabilească priorităţile şi să-şi organizeze activităţile într-un mod care să le permită să fie satisfăcuţi, să reuşească tor ce şi-au propus. Este necesar să găsească timp pentru activităţi utile, dar şi pentru cele preferate, pentru fapte bune, pentru lectură şi pentru cei dragi.

Timp avem mereu prea puţin, dar el este cel mai de preţ, nu în zadar se zice : De-aş întoarce timpul… , de aceea trebuie să acţionăm corect la momentul potrivit, să facen ceea ce este necesar, căci timpul pierdut nu îl mai putem recupera.