Duminică, 27 iulie, biblioteca a participat în Parcul de distracţii din ,,Valea Trandafirilor’ cu un program bogat de activităţi culturale de promovare şi încurajare a lecturii, din cadrul proiectului Trolleybook, elaborat de BM,,B. P. Hasdeu’’.
                              
Copii, părinţi şi bunici au participat cu plăcere la toate activităţile organizate. Captivantă a fost ora de lectură Cum s-a stricat prietenia dintre câine şi pisică de Alexandru Mitru, care s-a transformat într-o discuţie despre importanţa prieteniei adevărate. De mare popularitate s-au bucurat expoziţiile de carte: Ianoş Ţurcanu – un poet al iubirii (organizată cu  ocazia aniversării scriitorului) şi Fuguţa la carte, organizată într-un coş, de unde vizitatorii   puteau alege orice cărţulie.
                             
          În ospeţie la Trolleybook-ul cu surprize au venit scriitoarele Marcela Mardare şi Ada Zaporojan. Ele şi-au prezentat cărţile personale şi au vorbit despre importanţa cărţii în viaţa omului,  îndemnând publicul să citească cât mai mult.

Cei prezenţi s-au amuzat şi s-au înveselit cu activităţi distractive. Sceneta Vânătorul şi vânatul din cartea Urmele mele frumoase de Iulian Filip a fost prezentată de cititorii bibliotecii noastre: surorile Anastasia şi Alexandra Turea, Grigore Cerneanu, Victor Revenco şi Nichita Cecoda.
                     
A urmat un recital de poezie, la care s-au afirmat toţi doritorii. Cele mai multe poezii recitate au fost din creaţia lui Mihai Eminescu.
Un concurs interesant şi creativ a fost Trolleybook-ul în viziunea copiilor (concurs de desene). Copiii, ajutaţi de părinţi, au desenat frumos, dând dovadă de o imaginaţie bogată.
Copiii au mai avut parte de un joc original de verificare a  IQ-ului, adică a inteligenţei, care constă în asamblarea unor figurine, pentru a obţine o imagine. Acest joc le-a plăcut destul de mult, unii din ei au jucat pentru prima dată.
                       
O surpriză plăcută a zilei a fost prezenţa la Trolleybook a unei mirese şi a unui  mire, alături de câţiva invitaţi, pentru a face poze şi pentru a răsfoi câteva cărţi despre dragoste. Am constatat cu mândrie că Trolleybook-ul serveşte drept decor pentru albumul de nuntă a însurăţeilor.
Ne-am bucurat de această duminică inedită, cu mult soare, cu mulţi copii, cu multe zâmbete, cu multe cărţi şi cu multă voie bună!

Pentru a vedea mai multe poze de la activitate accesați LINK-ul și 
următoarele filmulețe: