Este vară, iar vara pentru copii reprezintă  o lume aparte, înseninată de vise şi basme.
Astăzi, 12 august, cititorii s-au bucurat de o oră de lectură a scenetei – Vânătorul şi vânatul, din cartea Urmele mele frumoase de Iulian Filip.

 


Participanţii au fost încântaţi să călătorească în altă lume şi să intre în pielea mai multor personaje: varză, iepure, vulpe, lup şi paznic.
 Copiii au remarcat că varza, pe lângă faptul că este una vorbitoare, este şi foarte curajoasă. L-a convins pe iepure să nu o mănânce, ci să mai aştepte un pic să crească: Lasă-mă să-mi cresc mai multe, mai mustoase, mai gustoase frunzuliţe, iepure!
 De aici porneşte aventura personajelor, toate visând la o masă copioasă. Începe un joc de replici care te provoacă la un râs sănătos. Toţi aşteaptă ca celălalt să mai crească, ca să mănânce pe săturate.
Cititorii au râs cu poftă la finele textului, după replica lupului: Ch! Să ştii că eşti mintoşică, dragă vulpe! Trag şi eu un pui de somn, iar când mă trezesc… poftă bună! Felul întâi – iepure cu varză! Felul doi – roşcată coaptă în maioneză! Iată, numai  la desert nu ştiu ce-o să-mi cadă. Mă culc – poate visez desertul.
Copiii se întrebau cine se va bucura totuşi de masa festivă şi, spre surprinderea lor, a apărut un câştigător nebănuit. Cine oare este el?

Dacă vreţi să aflaţi şi voi cine este acel câştigător, dragi copii, vă invităm la bibliotecă să lecturaţi acest amuzant text!


Reclame