Joi, 21 august, biblioteca a participat în Parcul de distracţii din ,,Valea Trandafirilor” cu un program de activităţi, în susţinerea promovării lecturii, din cadrul proiectului Trolleybook.
            Copii, părinţi şi bunici au participat cu deosebit interes la toate activităţile organizate. Cu atenţie sporită, cei prezenţi au audiat cele două ore de lectură: poezii din cartea Urmele mele frumoase de Iulian Filip (Gospodina Dina, Plăcinţele cu mărar, Iedul mezin şi nănăşelul poznaş)etc. şi poezii din cartea Bună, dimineaţa, mamă de Dumitru Matcovschi (Ah, fetele mele, Melcii, Rândunica)etc.

            Pentru că 2014 este anul Dumitru Matcovschi şi mai ales, pentru că se apropie două mari sărbători naţionale: Ziua Independenţei şi Limba noastră, am organizat şi am prezentat o expoziţie cu genericul: 2014 – Anul Dumitru Matcovschi. În mare parte, aceste două sărbători le datorăm marelui nostru scriitor, care a luptat pentru apărarea limbii şi a neamului, pentru renaşterea noastră şi cu acest mesaj, am venit în faţa participanţilor la Troleybook, îndemnându-i să preţuim valorile şi pe acei ce le-au apărat!


            Momente distractive şi instructive în acelaşi timp, au avut loc la desfăşurarea  concursurilor de erudiţie : Cine-i mai isteţ? (concurs de ghicitori) şi Să cunoaştem creaţia scriitorilor. Cel de-al doilea concurs consta în alegerea unei fişe, unde era indicată o operă. Copiii aveau sarcina de a numi scriitorul operei şi de a lipi fişa pe un copac desenat, alături de numele corect al scriitorului operei. De exemplu, pe o fişă era scris Harap-alb, iar cel ce a ales-o, trebuia să numească autorul acestei poveşti –  Ion Creangă şi să lipească la rămurica unde era indicat acest nume.


            O altă activitate organizată – Atelier de creaţie, în cadrul căruia participanţii au avut ocazia să confecţioneze un iepuraş din hârtie şi un semn de carte, în formă de fluturaş. Profesoare au fost bibliotecarele, care, cu mult drag, i-au învăţat pe micii vizitatori să confecţioneze iepuraşii drăgălaşi şi frumoşii fluturaşi.

            

Această zi a fost o zi rodnică: de promovare a cărţii şi lecturii, plină de voie bună şi de creativitate. Copiii, pe lângă aceste activităţi, au colorat, au desenat pe asfalt, au încercat să confecţioneze singurei ceva din hârtie, s-au bucurat de copilărie şi de mult soare.


Pentru a vedea mai multe poze de la activitate accesați LINK-ul