Dragi cititori, astăzi 20 octombrie, regretatul poet, prozator, academician, publicist și dramaturg Dumitru Matcovschi ar fi împlinit vârsta de 75 ani
                Dumitru Matcovschi s-a născut în 1939 în satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești și a decedat la 26 iunie 2013, Chișinău.
            În noiembrie 2013, Parlamentul Republicii Moldova a declarat anul 2014 „Anul Dumitru Matcovschi”. După un an de la moartea poetului, a fost anunțat că în Vadul Rașcov va fi instalat un monument în memoria acestuia. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a propus redenumirea unei străzi din capitală în memoria scriitorului.

Greierașul Puiu
de
Dumitru Matcovschi
Matcovschi, Dumitru. Greierașul Puiu. – Ch. : PrutInternațional, 2003. – 16 p.
Săptămâna aceasta vă propunem să lecturați culegerea de poezii Greierașul Puiu (colecția Poezii de seama voastră) a poetului Dumitru Matcovschi. Greierașul Puiu conține poezii amuzante despre furnicuțe harnice, greierași talentați, cântecel de leagăn pentru păpușa Drina, cântecel de jale pentru Martinel etc. Ilustrațiile viu colorate, realizate de Marcel Șendrea, vă vor face lectura mult mai plăcută și interesantă.

Lectură plăcută!
Reclame