Astăzi, în educaţie, creativitatea este la fel de importantă ca şi ştiinţa de carte – şi ar trebui să o tratăm în mod egal 

               Sir Ken Robinson, expert în creativitate


     Creativitatea nu se referă doar la artă. Este vorba de idei, idei care uneori pot fi transformate în extraordinare obiecte de creaţie: picturi, tablouri, jucării, compoziţii, sculpturi, invitaţii. Panglicele, hârtia, materialele din natură (seminţe, frunze, crenguţe, petricele, scoici), biserul, mergeluşele, nasturii,  bucăţile de ţesătură, tuburi de carton, pastele făinoase, materiale reciclabile şi orice vă vine în minte sunt posibilă sursă pentru o nouă transformare.
         Biblioteca contribuie şi ea la dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi creativitate al copiilor prin organizarea atelierelor de creaţie: Confecţionare tablourilor din scoici în formă de floare, fluture, soare; mergelelor și a brățărilor Origami-lebădaOrigami-floaremorişcă din hârtieiepuraşi şi semne de carte în formă de fluturaşi.
       Deasemenea, colecţia bibliotecii dispune de un set de cărţi care conţin modele de lucrări, etapele elaborării şi materiale de care sunt nevoie în realizarea lor.

          Vă invităm să le consultaţi!
                                    Idei creative pentru copii isteţi from BPTirguMures
Reclame