Primele cărți tipărite
În China se tipăreau cărți în secolul VIII, folosindu-se plăci de lemn, iar în secolul XIV, China și Coreea foloseau tiparul mobil.
Primele cărți tipărite în limba engleză
În 1474, William Caxton a tipărit la Bruges, Flandra, prima carte în engleză, Recuyell of the Historyes of Troye (Culegere de povestiri despre Troia). Povestirile din Canterbury de Chaucer a fost, probabil, prima carte tipărită în Anglia, la cca 1477.
Primele cărți tipărite în America
Primele două cărți despre care se știe că au fost tipărite în noile colonii din America sunt  Colonia din Massachusetts Bay: jurământul unui om liber (1638) și Almanah pentru anul Domnului (1639).
Cel mai lung roman
Romanul științifico-fantastic al scriitorului francez George-Jean Arnaud, Compania ghețurilor (La compagnie  des glaces)(1980-1992) cuprinde 62 de volume și are cca 11.000 de pagini.
Prima povestire polițistă
Crimele din Rue Morgue, scrisă de autorul american Edgar Allan Poe, a fost publicată în revista Grahame`s Magazine în 1841.
 
Cea mai mică carte
A fost realizată de tipograful german Josua  Reichert și numită Cea mai mică carte din lume.  Măsoară 2,4 pe 2,9 mm – dimensiunea unei măgălii de chibrituri.
Cea mai mare carte
Cea mai mare carte din lume a fost publicată în 2003. Este o colecție de fotografii intitulată Bhutan: o odisee vizuală prin regat. Deschisă măsoară 2,1 pe 1,5 m – aproape mărimea unei mese de ping-pong. Costă 10.000 de dolari bucata.
Cărți electronice
Cărțile electronice sau eBooks au apărut de peste 20 de ani.  Primele dintre ele nu puteau stoca multă informație și aveau ecrane minuscule, fiind greu de citit.  Așa a fost Biblia electronică (1991), care putea afișa patru rânduri odată. Cărțile eloctronice recente sunt mici, ușoare și stochează cantități imense de date, care pot fi descărcate de pe Internet.

Reclame