Astăzi, 22 septembrie, în cadrul Săptămânii uşilor deschise, a avut loc lansarea cărţii pentru copii – Domnişoara Cineluţa, semnată de scriitoarea îndrăgită a picilor Claudia Partole. La activitate au participat elevii din clasa I-a, de la Liceul Teoretic ,,Ştefan cel Mare, însoţiţi de  învăţătoarea Lilia Verdeş, Valentina Ţurcan – bibliotecara liceului şi de părinţi.

 Claudia Partole şi-a prezentat într-un mod original şi captivant apariţia editorială a cărţii Domnişoara Cineluţa, care ne povesteşte despre o fată ce se numeşte  Ioana Ionela Ionuţa. Scriitoarea le-a citit copiilor poezia Inima – o poezie despre dragostea de mamă, de părinţi şi despre tot ce este mai frumos. O altă poezie extrem de interesantă a fost Cocoşul Piti – un cocoş îndrăgostit. Dragostea e ceva ce poate fi înţeles, dar nu de oricine, ne spune autoarea cărţii, prin ultimul vers al acestei poeziei. Mămăliga, Trenuţul, Cuiul, Nuca, au fost alte poezii cu care scriitoarea i-a bucurat pe elevi. Copiii au fost amuzaţi de glumele şi ghicitorile spuse de Claudia Partole şi impresionaţi de această carte minunată, ce ne învaţă să preţuim tot ce e mai sfânt şi mai de valoare.

            Elevii, la rândul lor, au fost foarte activi şi s-au implicat în discuţii. Micuţii i-au adresat scriitoarei diverse întrebări referitoare la viaţa şi activitatea sa, la care Claudia Partole le-a răspuns cu mult drag.  Scriitoarea le-a vorbit despre importanţa bibliotecii, cărţii şi lecturii, micii cititori fiind foarte curioşi să afle părerea scriitoarei referitor la acest subiect. Claudia Partole le-a adus un şir de motive pentru a citi şi a mărturisit că, până a ajuns în clasa a VI-a, a citit toată biblioteca şcolară pentru copii. Deşi se visa iniţial cosmonaut şi apoi, medic, îndrăgita scriitoare, citind toate aceste cărţi până la această vârstă încă fragedă, a conştientizat că, cel mai mult îi place să citească şi să scrie. Astfel, pentru copilul de cândva, lectura a avut un rol primordial, pentru că i-a cultivat şi simţul pentru scris, iar Claudia Partole a devenit om de litere, om ce trăieşte cu dragoste de carte şi din dragoste de carte. Cartea a devenit o misiune, o lumină, ce o ajută să transmită mesaje profunde cititorilor, a devenit chiar sensul existenţei, întrebarea şi răspunsul, alfa şi omega.
            La despărţire, i-am dorit dnei Claudia Partole, realizări frumoase, sănătate şi inspiraţie pentru a-i bucura pe copii cu cărţi la fel de atractive.

 

 
Semnat Elena Morari