Expoziție personală de desen:
Descoperă culorile
semnată de Alexandra Davidenco
  
Astăzi, 19 mai, biblioteca a fost gazda unui eveniment important din viața tinerei pictorițe  Alexandra Davidenco, care a inaugurat prima sa expoziție personală de desene.
În cadrul Salonului „Arte Frumoase” al bibliotecii, care are scopul de a promova tinerele talente, Alexandra Davidenco și-a expus cele 26 de lucrări. Cititoare activă a bibliotecii, elevă în clasa a III-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Alexandra a moștenit pasiunea și talentul  de la mama sa, Tatiana Davidenco, care la fel este îndrăgostită de arta picturii.
La această activitate au venit s-o felicite părinții, bunicii, profesorii și  colegii de clasă, care i-au admirat frumoasele picturi.
Invitatul special, pictorul Iurie Railean, a vorbit despre lucrările Alexandrei și a remarcat că mulți pictori de talie mondială au început să picteze și ei din fragedă copilărie, a accentuat că ea a înțeles să stăpânească profund frumosul și adevărul.
Cu mult drag a felicitat-o și profesoara sa de pictură Lucia Bobeică, care o îndrumă cu măiestrie în arta frumosului. Aceasta a menționat că în activitatea omului de artă talentul joacă un rol important, dar mai importantă este străduința, perseverența, hărnicia și răbdarea pentru ca munca să dea roade bogate.
Poeta Ecaterina Popa, cu pseudonimul Ana Goian, a venit tocmai de la Soroca pentru a o felicita și a o susține, remarcând că Alexandra este prietena și colega ei de breaslă, doar că ea se exprimă prin cuvinte, iar Alexandra – prin culori.
Activitatea s-a încheiat cu organizarea unei tombole pentru colegii de clasă ai Alexandrei.
Alexandra Davidenco mulțumește publicul pentru că au descoperit culorile Universului său.
Evenimetul a fost reflectat de postul  „Jurnal TV”.
 
Secvențe de la activitate:
 
 
 Pentru mai multe poze accesați Aici