Ziua Copilului este sărbătorită la data de 1 iunie în fiecare an. În această zi sunt organizate un șir de evenimente pentru copii, dar și pentru părinți – jocuri, concerte, concursuri și distracții de tot felul. Toate parcurile sunt pline de copii veseli și zglobii, însoțiți de părinți și bunici.
      Cu această ocazie, am mers astăzi la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire”, pentru a ne molipsi de zâmbetele și energia micuților, dar și pentru a le prezenta câteva cărți cu povești. Se știe că poveștile sunt binevenite pentru cei mici, le dezvoltă imaginația și creativitatea, îi învață lucruri bune și morale, le oferă speranță și emoții pozitive. De aceea, am ales cărți cu povești din diferite țări, pentru a le arăta că lucruri curajoase și vitejești se întâmplă în toată lumea. 

      Cărțile promovate părinților și copiilor au fost: Peștele vorbitor: Povești: Trad. din portugheză, Povești irlandeze/trad. din engleză, Cele mai frumoase povești românești, Povești din Persia antică, Povești americane de L. Frank Baum, Povești populare moldovenești și culegerea A fost odată ca niciodată…: Povești populare, legende, snoave, povestiri din lumea întreagă.

Reclame