Sunteți în căutarea unor colinde super tari de Crăciun?! Aveți planificate matinee cu ocazia sărbătorilor de iarnă și aveți nevoie de cărți cu colinde și urături. Sau ați fi vrut ca copilul dvs. să cunoască toate tradițiile și obiceiurile poporului nostru, în legătură cu sărbătorile de iarnă?! 

Biblioteca Târgu-Mureș vă vine în ajutor!

Cele mai frumoase cântece, povești și poezii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, le puteți găsi aici la B. M. ,,B. P. Hasdeu”, Filiala Târgu- Mureș.

Vă propunem, să faceți cunoștință cu câteva dintre aceste cărți, de pe rafturile Bibliotecii Târgu-Mureș, cu tematicile sărbătorilor de iarnă.

Radu Daria. Darul de Crăciun / Daria Radu. – Chișinău, : ,,Grafema Libris” SRL, 2009. -76 p.

Piesele compozitoarei Daria Radu ne fascinează prin frageziunea și delicatețea liniei melodice, prin autenticitatea și eleganța stilului ei în ansamblu. Puritatea sufletului se așterne cu dăruire pe portativul eternității care înflorește inimioarele celor mai dragi și atât nevinovați  – copiilor noștri. 

Hucai, Alina. Carte de Crăciun / Alina Hucai. – Iași: ,,Sedcom Libris”, 2006. – 295 p.

Această carte este destul de potrivită atât pentru maturi cât și pentru copii incluzînd:

  • Fascinanta istorie a Crăciunului;
  • Substitutul Crăciunului în marile religii ale lumii;
  • Crăciunul și Anul Nou pe mapamond;
  • Simboluri specifice Crăciunului;
  • Curiozități și superstițiile legate de Crăciun;
  • Colinde în limba română, franceză, italiană, spaniolă, portugheză, engleză, germană, ebraică, suedeză, norvegiană;
  • Feerie de Crăciun: poezie, proză și povești pentru copii mai mici și copii mai mari.

Pop, Vasile. Asta-i seară, seară sfântă …/ Vasile Pop: Târgu-Mureș, 1996. – 140 p.

Fundația Culturală ,,Vasile Netea” oferă celor ce-i receptează exiistența și mesajul, prin ale sale ,,Caiete mureșene”, un mănunchi din cele mai frumoase și mai trainic îndătinate cântece ceremoniale ale neamului nostru – colindele.

 

Mardare, Marcela. Sărbătorile de iarnă / Marcela Mardare – : Chișinău ,,Ruxanda”, 2007. -120 p.

Poporul român a zămâslit numeroase obiceiuri și tradiții, datini și credințe, ceremonii magico-profilactice, multe din care și-au croit drum  spre noi din negura anilor.

 

Schițco, Boris. Cu iarna în prag / Boris Schițco – : Chișinău ,, AȘM” , 2008. -20 P.

Placheta de versuri pentru și despre copii, intitulată metaforic și esopic ,,Cu iarna în prag”, ne dezvăluie un îndrăgostit de Albumul fantastic al peisajului hibernal moldovenesc și pitoresc, dar și al ,, Furtunii din piept”.

Coşbuc, George. Iarna pe Uliţă  / George Coşbuc: – Bucureşti ,,Vizual”, 1998. – 16 p.

O carte plină de emoţii inspirate, probabil, din copilăria autorului. Imaginile tipărite reflectă acţiunile copiilor obişnuiţi, inoncenţi dar şi năzbâtioşi, în timpul iernii. Cartea merită de citit deoarece, acesta, aduce căldura şi pacea lăutrică care o au doar copii.

 

Răileanu, Estela. Anul nou la ușă bate / Estela Răileanu: – Chișinău ,,Silvius Libris”, -80 p.

Scenete de iarnă pentru copii iau amploare în zilele de iarnă. Astfel, Estela Răileanu vă vine în ajutor cu o sumedenie de întâmplări haiose în ajunul Anului Nou, fiind scrise aceastea de difreiți autori.

 

Bruckner, Pascal. Păzea, se-ntoarce Moș Crăciun! Pascal Bruckner: – București ,,Trei”,2006. – 120 p.

O carte despre sentimentele și emoțiile lui Moș Crăciun și cum vede el lucrurile care se întâmplă în ajunul sărbătorilor. Disperat de atitudinea copiilor față de el, dar și a întregii lumi ce nu-l mai cosideră existent, acesta încearcă să demisioneze …

Ați fi vrut să cunoașteți ce s-a întâmplat în continuare? ! Biblioteca Târgu-Mureș vă așteaptă pentru a răsfoi o mulțime de cărți și să vă îmbogățiți sufletul cu multe, multe cunoștințe, dar și să cunoașteți diferite istorioare precum și a lui Moș Crăciun.

Vă mulțumim!