Preconizat către Ziua Televiziunii și Radioului pentru copii, la Biblioteca Târgu-Mureș, duminică, a avut loc lansarea serviciului modern de bibliotecă „Ora TV”, destinat copiilor între 8-12 ani. Acest serviciu vine să familiarizeze micii cititori cu activitatea copiilor la realizarea emisiunilor radiofonice și televizate. Mulți dintre ei se viseaza prezentatori de știri, reporteri și moderatori de evenimente, dar puțini înteleg că pentru a fi credibili și convingători în fața microfoanelor sau a camerelor de luat vederi, trebuie să vorbească corect, expresiv, clar și convingător.
Din păcate, copiii de astăzi comunică mai mult virtual si, atunci când sunt nevoiți să se exprime oral sau în scris, întâmpină deficultăți. Aceștia nu-și pot înșira gândurile pe hârtie și au grave probleme de pronunție. De aceea în cadrul primei ședințe ne-am propus să studiem arta vorbirii, căci, doar însușindu-i tainele, mesajul fiecaruia dintre noi va deveni explicit și plin de sens. Doar așa ne putem face și auziți, nu doar ascultați. Astfel, am încercat să scoatem la iveală abilitățile de comunicare ale copiilor și cele de orator, prin intermediul unor jocuri ce contribuie la dezvoltarea limbajului și pronunției, având ca scop îmbunătățirea dicției și articularea cuvintelor. La sfârșitul activității micii cititori au recunoscut unanim că arta vorbirii nu este un moft, ci o necesitate.
Moderator al acestui serviciu este Ludmila Stoianov, colaborator al bibliotecii, ex-redactor de emisiuni pentru copii și adolescenți la televiziunea națională.

Dragi copii, de acest serviciu veți beneficia de două ori pe lună, duminica la orele 13.00.
(peste o duminică)
Următoarea ședință va fi pe data de 2 aprilie, orele 13.00.
 
Urmăriți-ne pe blog și pe pagina de facebook pentru mai multe informații.
 
Vă așteptăm cu mare drag!