IMG_4953Grădinița nr. 100 „Ingerașul” din sectorul Râșcani al capitalei a fost gazda unui eveniment absolut special și mult așteptat. În ospeție la copii a venit scriitorul Ianoș Țurcanu, autorul cărții ,,Dansul florilor”, protagonista celei de-a 14-a ediții a Programului de lectură „Chișinăul citește” 2017, inițiat de către Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

Într-o atmosferă de poveste și plină de emoții, micuții au captivat publicul prinIMG_4916 prezentarea teatralizată a poeziilor din noua carte a poetului. Ianoș Țurcanu a rămas plăcut surprins, auzindu-și versurile nu doar recitate de micii artisti, dar și puse pe note muzicale. Astfel, autorul versurilor îndrăgitelor melodii „Flori de liliac” și „Fata tatei, fata mamei” a participat cu satisfacție la premiera lansării unor cântecele inedite pe versurile din cartea „Dansul florilor”.

IMG_4933A fost o zi de sărbătoare la gradinița ,,Îngerașul”. Copiii, dar și părinții prezenți în sală, au ramas încântați de timpul petrecut împreună. Întâlnirea a culminat cu o discuție aprinsă între scriitor și copiii, care s-au arătat foarte curioși să afle unde și-a petrecut Ianoș Turcanu copilaria, când a scris prima poezie și la care școală a învățat meseria de scriitor?

Poetul le-a mulțumit micuților, dar și educatorilor pentru frumosul program de concert, arătându-se mândru de faptul că noua sa carte și-a găsit cititorii în persoana copiilor frumoși și talentați de la gradinița „Îngerașul”.d9f09-1056659

Organizând acest eveniment, colaboratorii Bibliotecii Târgu-Mureș, educatorii grădiniței nr. 100 și echipa de filmare a emisiunii „Magazinul copiilor” a postului TV Moldova 1, au avut frumoasa intenție de a aduce cartea mai aproape de copii, promovând și încurajând lectura în rândurile celor mai mici cititori.

Iar acum vă popunem să urmăriți o secvență din acest eveniment, difuzat pe data de 15 aprilie 2017 în cadrul emisiunii pentru copii „Magazinul copiilor”
la postul TV Moldova 1.

https://www.youtube.com/watch?v=YDK1AB51gSM&t=56s