DSC_2724
Ludmila STOIANOV, moderatoarea serviciului Ora TV. Scopul serviciului: dezvoltarea competenţelor de comunicare şi socializare la copii.

La Biblioteca Târgu-Mureş a avut loc şedinţa de rând a Serviciului Ora TV, iniţiat cu scopul de dezvolta abilități de comunicare și socializare la copii și de a familiariza micii cititori cu activitatea copiilor la realizarea emisiunilor radiofonice și televizate. Iar pentru aceasta trebuie să posede un limbaj corect din punct de vedere fonetic, lexical şi gramatical.

După exerciţiile de articulare şi enunţare a sunetelor, am continuat şi de această dată cu frământările  de limbă şi jocurile de dezvoltare a limbajului, pronunției și articulării cuvintelor.

Pe lânga faptul că le dezvoltă  deprinderile de exprimare corectă, aceste jocuri le mai activizează şi vocabularul, consolidându-le cunoştinţele despre formarea cuvintelor noi, dar şi a perechilor de cuvinte, completarea propoziţiilor când le lipseşte subiectul şi predicatul, formularea acestora cu folosirea corectă a prepoziţiilor, consolidarea cunoştinţelor despre sinonime şi antonime, etc.IMG_5717

Şedinţa a culminat cu multîndrăgitul joc „Telefonul stricat”.  E un ,,telefon,, ce funcţionează impecabil la început, dar din motive ,,tehnice,, de dicție ajunge defectat spre sfârsitul jocului.

Dragi copii, de acest serviciu în lunile iunie și iulie veți beneficia în fiecare duminica la orele 13.00.
Următoarea ședință va fi pe data de 4 iunie, ora 13.00. 
Urmăriți-ne pe blog și pe pagina de facebook pentru mai multe informații.
 
Vă așteptăm cu mare drag!