La Biblioteca Târgu-Mureș, în cadrul Orei de lectură, s-a citit cartea Marcelei Mardare „Timpul care dăinuie”. Succesiunea anotimpurilor, semnificația celor 12 luni ale anului și zilelor săptămânii – aceasta a fost tema dezbaterilor după citirea cărții.

Laurențiu, Nicoleta, Amir, Anastasia, noii participanți ai Orei de lectură, dar si membrii permanenți ale întrunirilor noastre, au găsit răspunsuri la mai multe întrebări.

De ce luni suntem mai gânditori, iar în ziua de joi suntem mai deschiși pentru lumea din jur?

Cum se întâmplă așa că, anume vinerea ni se face dor de frumos și armonie, iar sâmbăta devenim brusc organizați și ne apucăm de curățenie? Și de unde vine afirmația că lunile care au litera r în denumire sunt luni friguroase, iar celelalte sunt luni cu soare? A rămas fără răspuns doar o singură întrebare: lunile anului sunt cei 12 fii ai Anului sau, totusi, ramurile unui copac foarte bătrân? Cât despre legenda Verii, care a încheiat întâlnirea de luni, a fost o surpriză frumoasă pentru toti participanții. S-a dovedit ca Vara, una dintre cele mai frumoase fiice ale Anului, s-a căsătorit,până la urmă, cu Uraganul, un tânăr modest, dar foarte puternic și frumos.

Vă așteptăm și lunea viitoare. Rucsacul de vacanță vă promite noi surprize!