Cenusareasea-IICele mai frumoase

povești de Frații Grimm

Cine nu auzit de Albă ca Zăpada, Hänsel și Gretel, de Cenușăreasa sau Muzicanții din Bremen? Sunt poveștile Fraților Grimm, care de-a lungul veacurilor au încântat generații de copii, au fost ecranizate sau transpuse pe muzică de balet. Volumul de față, însoțit de ilustrații încântătoare, reunește cele mai frumoase povești de Frații Grimm, care vă poartă într‑un univers fascinant, în care se împletesc deopotrivă visul, magia și suspansul.

hansel-si-gretel

„Cică într-o iarnă, pe când zăpada cădea din înaltul nemărginit al cerului în fulgi mari şi pufoşi, o împărăteasă sta într-un jilţ şi cosea lângă o fereastră cu pervazul negru, de abanos.

Şi cum cosea ea aşa, aruncându-şi din când în când privirile la ninsoarea ce se cernea de sus, se întâmplă să se înţepe cu acul în deget şi trei picături de sânge căzură în zăpadă. Roşul sângelui arăta atât de frumos pe albul zăpezii, că împărăteasa rămase încântată şi gândi în sinea ei: „Ce n-aş da să am un copil alb ca zăpada, roşu ca sângele şi cu părul negru ca abanosul!”

Trecu timpul, dar nu prea multişor, şi împărăteasa născu o fetiţă albă ca zăpada, cu gura roşie ca sângele şi cu păr negru ca abanosul. Şi-i dădură numele de… ” 🙂 Ghiciți cine e?

Imagini-Alba-ca-Zapada-cei-7-pitici-si-printul-1Atunci când veți afla povestea ei, desigur, veți îndrăgi-o!

Veniți, dragi copii, să citim împreună minunatele povești sau să le luați acasă și să le citiți cu nesaț sub plăpumioara călduță!

Adresa noastră: Chișinău, bd. Moscova, 8, Biblioteca Târgu-Mureș

Reclame