darul-lui-jonas-lois-lowry-1512668-310
Lowry, Lois. Darul lui Jonas / trad. din engl. de Radu Paraschivescu . – București : Arthur, 2016 . – 203 p.

Darul lui Jonas
de
Lois Lowri

,Darul lui Jonas de Lois Lowri din colecţia „Cărţile de aur ale copilăriei”, este o carte destinată copiilor după 12 ani. Autoarea cărţii, scriitoare americană, a scris peste 30 de cărţi pentru copii şi adolescenţi şi este cunoscută publicului cititor pentru subiectele controversate abordate. Deşi diferite ca stil, cărţile autoarei îi ajută pe adolescenţi să-şi răspundă la mai multe întrebări legate de viaţă şi relaţii interpersonale.

Lumea în care trăieşte Jonas, eroul cărţii, pare a fi una ideală: răul a dispărut, fiecăre membru al comuninităţii îşi are rolul său, iar conducătorii ei i-au decizii fără a comite greşeli. Care va fi destinul lui Jonas în situaţia creată, rămâne să aflați citind cartea ,,Darul lui Jonas”.

Cartea  lui Lois Lowry  a fost criticată de unii și ridicată în slăvi de alții. A fost premiată, citită și recomandată în cele mai diverse cercuri. Dar rămâne a fi una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii ale tuturor timpurilor, câștigătoare a medaliei Newberry în 1994, a fost ecranizată, filmul având un mare succes!

Lectură plăcută vă dorim!

Reclame