18

Viitorii reporteri şi prezentatori radio TV s-au întîlnit şi în această duminică la Biblioteca Tîrgu Mureş.

După exerciţiile de încălzire a vocii, mult preferate de copii, au urmat tradiţionalele jocuri de dicție și dezvoltare a vorbirii, care, de această dată, i-au condus virtual la gară, la prisacă şi pe ulicioara bunicii, unde cel mai utilizat mijloc de transport este …căruţa! Ce mai amalgam de sunete răsunau în bibliotecă: s-a pornit trenul, s-a oprit trenul, a întrat ursul în prisacă, au ieşit albinele din stup, a ridicat căruţa dealul, a coborît căruţa dealul…

Mica excursie le-a stârnit multe hohote de râs şi numeroase comentarii hazlii, dar au recunoscând unanim: o dicţie bună şi o pronunțare corectă ne transformă în persoane convingătoare şi cu multă încredere de sine.

A urmat apoi şi prima probă a primului interviu, o experienţă nouă care i-a mobilizat pe copii, făcându-i foarte responsabili şi chiar mai maturi. Fiecare dintre ei au formulat şi adresat câte trei întrebări colegului, mânuind cuvântul şi microfonul ca nişte profesionoşti adevăraţi.

Ceea ce a urmat în continuare, a fost o premieră la Ora TV.

Micii reporteri au devenit pentru câteva minute pictori. Fiecare dintre ei a desenat portretul vecinului său, expunându-l, apoi, verbal în faţa micului nostru auditoriu… Momentul a fost foarte emotiv, or, fiecare dintre ei a plecat acasa nu doar cu portretul său, dar şi cu niste aprecieri sincere venite din partea colegilor.

Dragi copii, ne întâlnim pe data de 17 decembrie 2017, orele 13.00,
să îmbinăm în continuare utilul cu plăcutul!