IMG_7890
Elevii clasei a IV-B de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” la întâlnirea cu scriitoarea Silvia URSACHE

La Biblioteca Târgu-Mureş nu doar se citeşte, dar şi se distrează frumos.
De Sfântul Nicolae, aici, s-a dat start sărbătorilor de iarnă: elevii cl. a IV-B de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” împreună cu profesoara Elena Dubinin au avut o întâlnire de zile mari cu scriitoarea pentru copii Silvia Ursache. Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare şi costume naţionale, micii artişti au venit în faţa scriitoarei cu o frumoasă surpriză: un matineu de Crăciun, având la bază colecţia de versuri despre iarnă a poetei.

Vino, vino, Moş Crăciun, Matineul de Revelion, Basm de iarnă – acestea sunt cărţile ce i-au inspirat pe copii şi pe profesoara lor. Urături, colinde, poezii şi ghicitori, scenete de Crăciun şi de Anul Nou – acesta a fost programul de concert prezentat cu multă măiestrie publicului spectator. Doamna Silvia Ursache a rămas plăcut surprinsă de talentul micilor artişti şi chiar s-a dat în dans cu ei! A urmat apoi un concurs de ghicitori despre iarnă, dar şi patriotice. Şi într-un caz, şi-n altul, copiii au fost la înălţime, alegându-se și cu premii din partea autoarei. Elevii, încântaţi de faptul că scriitoarea pe care au cunoscut-o doar din manualele şcolare, a cântat, a dansat şi a recitat poezii împreună cu ei, au devenit pe dată foarte curioşi, luând-o la întrebări:

unde s-a născut?
când a scris prima poezie?
de unde se inspiră scriitoarea?
şi când îi va apărea următoarea carte?
cât e de greu să scrii versuri pentru copii? 

A fost o petrecere de zile mari, iar la sfârşit Silvia Ursche a împăţit autografe copiilor, recunoscându-le sincer, că s-a distrat de minune alături de ei. S-au despărţit cerând promisiunea scriitoarei că se vor întâlni şi în cadrul liceului, or, aceştor copii nu le este străin nimic din ceea ce e frumos şi valoros.