IMG_8129.JPGPrima ședință a serviciului Ora TV din acest an a fost una de zile mari: recital de poezie eminesciană, exerciții noi de dicție, ,,sondaj în stradă,, despre vacanță și sărbătorile de iarnă și nelipsitele jocuri de inteligență! Acesta a fost programul activității noastre, dar să le luăm pe rând…

Dat fiind faptului ca ședința avea loc în ajunul zilei de naștere a marelui Mihai Eminescu, copiii au dorit să-l omagieze pe poet, recitându-i versurile. Ce te legeni, La steaua, Somnoroase păsărele sunt doar câteva din poeziile care i-au adus pe copii în fața microfonului, iar victorina – fulger, pe care au improvizat-o micii declamatori, a demonstrat că eroii nostri  nu doar recită din Eminescu, dar îi mai cunosc în detalii viața și activitatea!

Mândri de noi, am trecut la programul zilnic de activitate, or, aveam a inventa exerciții noi de dicție:

tra, tre, tri, cro, cru, cră,crî

mra, mre, mri, nro, nru, nră, nrî

pra, pre, pri, sra, sru, sră, srî,

sunt niște silabe noi, inventate chiar de copii, care, pe lângă faptul că le-au încălzit bine limba și vocea, i-au mai și amuzat pe cinste! Dacă nu ne credeți, vă propunem să le repetați, 🙂 ba chiar așteptăm și noi sugestii!

La capitolul „sondaj în stradă”, micii reporteri au avut nevoie de timp, pentru a se determina: cine va fi respondent și cine reporter? Făcând alegerea, „au ieșit în stradă” , înfierbântând microfonul. Cum ți-ai petrecut vacanța? Ce cadou ți-a adus moșul? Îți este dor de școală? Ai fost la patinoar? Ce bucate ați avut pe masa de sărbătoare?  Cele mai variate au fost răspunsurile la ultima întrebare, în top plasându-se răciturile, salata olivie și friptura de iepure.

Toate bune și frumoase, dar ne călca pe urme Concursul de inteligență. Două echipe: fetele și băieții au luptat eroic pentru întâietate, dar, până la urmă, a invins Prietenia!

Iar spre sfârșitul ședinței, copiii au savurat din cireașa de pe tort, care purta un nume fumos și cunoscut copiilor: Dansul florilor... Da, da, e vorba de cartea lui Ianoș Țurcanu, desemnată pentru Programul de lectură Chișinăul citește. În cadrul serviciului Ora TV, copiii au citit în nenumărate rânduri versurile îndrăgitului poet, amuzându-se pe seama eroilor simpatici și prietenoși. Fiind cititori activi, le-au fost înmânate diplome în semn de apreciere a dragostei pentru carte și lectură.

Mai multe poze pe pagina noastră de Facebook:

https://www.facebook.com/pg/bibliotecatargu.mures/photos/?tab=album&album_id=1726175767446023