IMG_8359.JPGÎn această duminică ședinţa de rând a Serviciului Ora TV a fost una mai puțin obișnuită. După exercițiile de încălzire a vocii şi tradiționalele jocuri de dicție și dezvoltare a vorbirii, micii reporteri au devenit pentru un timp… poeţi! Cuvintele prinse-n rimă cu mult talent de copii au devenit pe dată rânduri de poezie:

 mare-soare: Merg la mare, merg la soare / Și îmi place tare, tare!

casă-masă: Aș vrea să am o casă / Să pun în ea o masă!

soț-șorț: E foarte bun un soț / Ce poartă șorț și moț!

animal-banal: Să vorbești cu-n animal / E un lucru cam banal!

Dar surpriza cea mare urma să vină… Viitorii prezentatori, în premieră la Ora TV, au scris știri! Da, da, știri adevărate! Urmând regulile de bază ale jurnalismului, micii reporteri au adus la buletinul Orei TV știri scurte, informative, fără opinii personale. Răspunzând la întrebările obligatorii fără de care o știre nu poate fi completă: Cine? Ce? Când? Unde? Cum (a făcut)?, micii reporteri au purces la scris.

„Carla-s Dreams și-a arătat, în premieră, fața!”

„Celebrul vânător de comori Marc Vizir a descoperit în curtea unui țăran din satul Inești un cufăr cu monede de aur!”

„O educatoare de la o grădiniță din capitală a dat dovadă de mult eroism, potolind incendiul izbucnit în timpul unei activități cu copiii!”

„Doi adolescenți din orașul Ungheni au descoperit un schelet de dinozaur, sădind copaci pe malul unui lac.”

La 11 februarie 2018, la Biblioteca Târgu-Mureș, va avea loc ședința de rând a serviciului Ora TV cu participarea psihologului Dina Sîrbu!”

Acestea au fost doar câteva titluri ce-au exprimat ideea de bază și esența știrilor. Și dacă din start afirmau că nu e deloc greu a scrie o știre când știi despre ce ai a scrie, spre finalul misiunii micii jurnaliști au recunoscut unanim: nu e ușor, or, știrea e ca înghețata: dacă n-o mănânci repede, se topește.

Acesta a fost buletinul de știri de la Ora TV. Daca dispuneți de o informație care poate deveni știre, contactați-ne la adresa: 🙂

Biblioteca Târgu-Mureș
bd. Moscova, 8
tel.: (022) 43-83-55

Știrea: La 11 februarie 2018, la Biblioteca Târgu-Mureș, va avea loc ședința de rând a serviciului Ora TV cu participarea psihologului Dina Sîrbu!” este chiar adevărată!

Vă așteptăm la această dată!

Mai multe poze – pe pagina de facebook a bibliotecii.

 

 

Reclame