„27 ianuarie este ziua care a dorit… să mă trezească din visul cuiva și să fiu. Aici.” (Iulian FILIP)

IMG_8521
Scriitorul Iulian FILIP la 70 de ani

Luni, 29 ianuarie, la Biblioteca Târgu-Mureș au venit micuții de la Grădinița nr. 108  Mărțișor pentru a-l omagia pe scriitorul Iulian Filip, care și-a sărbătorit recent aniversarea de 70 de ani, printr-un frumos spectacol literar-muzical cu genericul Urmele mele frumoase. De fapt, este și numele cărții selectată de educatoarea Ala Terentii în baza căreia a fost scris scenaruiul „concertului” prezentat de micii artiști.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, frumoși și emoționați, copii s-au prins în hore de poezie și cântecele născute de colaborarea frumoasă a scriitorului Iulian Filip cu mai mulți compozitori. Iar Dina Gospodina, Spicul și prietenii lui, Păpușelele cu tăpușele au devenit vedete în scenetele jucate cu mult talent de micii actori. Versurile Iuliene – vesele, triste, șotioase, dar și nostalgice, îi duceau pe copii la baștina poetului, în satul Sofia, raionul Drochia, unde Iulian Filip și-a petrecut copilăria. Scriitorul a rămas foarte plăcut surprins, aflând că mai mulți copii, participanți la concert, au părinți născuți la Sofia și merg în fiecare vară în ospeție la bunei!   

Poetul, mulțumit de programul prezentat de copii, le-a adus multe  cuvinte de laudă, iar aceștia, curioși l-au luat la întrebări:


Câți copii are poetul?
A scris poezii pentru ei?
Le-au căzut deja dinții?
Pentru cine a scris prima poezie?

Răspunzâdu-le în detalii la întrebări, Iulian Filip le-a povestit întâmplări din viața lui, le-a dat autografe și le-a recitat una din poeziile sale preferate: Au vrut melcii să se bată

Servindu-i din colacul cu care a fost întâlnit la sărbătoare, scriitorul le-a promis să se mai întâlnească cu ei, dar de altă data o va face chiar la Grădinița 108!

Maestre Iulian FILIP!
Colectivul Bibliotecii Târgu-Mureș Vă aduce în dar cele mai sincere urări de bine, multă sănătate, bucurie și pace sufletească!
O viață trăită frumos, cu demnitate și satisfacția lucrului făcut din suflet,
trezește admirația noastră, a cititorilor pe care i-ați ghidat cu talentul și sufletul Dumneavoastră mare.

Vă dorim ca entuziasmul creator, ce v-a urmat ca un înger păzitor mereu,
să pășească și în continuare cu demnitate și încredere alături de Dumneavoastră
pentru a ne bucura ochii, cugetul și inimile noastre cu noi CĂRȚI!

La Mulți Ani!

P.S. Echipa de filmare de la emisiunea Magazinul copiilor, prezentă la eveniment, va da întâlnire sâmbăta, 3 februarie, ora 10.00, Moldova 1.

Mai multe poze pe pagina noastră de Facebook