copila-stea-cover_bigScriitorul american pentru copii Jerry Spinelli a devenit cunoscut cititorului nostru datorită cărţii Magee, zis Maniacul, selectată pentru  Concursul de lectură Bătălia cărților – 2017. Astăzi vă propunem spre lecturare o altă carte a renumitului autor, Copila-Stea,  recomandată copiilor cu vârsta de peste 10 ani.

La Liceul Mica din Arizona, prima zi de şcoală rămâne de neuitat, căci anunţă sosirea unei noi colege: Copila-Stea. Lumea crede că e venită de pe o altă planetă sau că părinţii ei sunt acrobaţi la circ. Are un stil vestimentar inedit, iar fanteziile sale nu trec neobservate: cântă la ukulele în cantina şcolii, iar în clasă îşi pune pe birou o faţă de masă şi un vas cu flori.

Îmbracă rochii lungi si chimonouri, râde şi dansează. Întreaga scoală e cucerită de această apariție exotică ce sparge tiparele. La început, este privită cu suspiciune, apoi toţi vor să se împrietenească cu ea, ba chiar i se propune să devină majoreta echipei de baschet, pe care o ajută să câstige pentru prima oară.

Impresionat e și Leo Borlock, elev în clasa a unsprezecea, pe care Copila-Stea îl cucerește cu un surâs. Dar oamenii sunt invidioşi și capriciosi, iar nonconformiştii nu sunt văzuţi mereu cu ochi buni. Îndrăgostit, Leo încearcă să o convingă să devină o fată pe placul tuturor, chiar dacă asta presupune reunţarea la tot ce o defineşte. Copilei-Stea i se cere să fie „normală” – iar asta o poate distruge, pentru că înseamnă renunţarea la tot ce o face să fie ea însăşi.

Dacă te-a interesat, vino și citește să vezi ce a fost mai departe! 🙂

 

Reclame