33163201_1863309490399316_6247501347642408960_oŞi de data aceasta am avut de toate la Ora TV. După tradiţonalele exerciţii de dicţie, viitorii reporteri şi prezentatori radio TV au citit… o poveste! Şi nu dintr-o carte obiţnuită, ci din una selectată pentru Programul de lectură Chişinăul citeşte, 2018: „În ospeţie la ursuleţul Marmi” de Mircea Grecu. Şi nu era o poveste obişnuită, ci una terapeutică despre Căpcăunul cel Fioros.

Fiecare dintre participanţii Orei Tv au citit câte un fragment din poveste şi, după lungi dezbateri despre ce se întâmplă cu frica şi cu prietenii ei când cineva le râde în faţă, micii reporteri, în unanimitate, au recunoscut că o poveste terapeuticâ e ca o pastilă ce te revigorează, or, sfârşitul este unul pozitiv, ce-ţi inspiră speranţă, curaj şi încredere în sine.

Toate bune şi frumoase, dar Stefy şi Nicoleta ardeau de nerăbdare să le propună colegilor o variantă noua a jocului De-a telefonul stricat, şi anume, varianta americană! Ce mai amalgam de cuvinte stîlcite şi hohote de râs răsunau în sala pentru copii a bibliotecii Târgu-Mureş! Or, pâna la urmă, telefonul s-a defectat grav şi Cami, la micul dejun, a mâncat o carte, Cristi a dormit cu un elefant, iar Laurenţiu s-a căsătorit cu Stefy!

Însă cireaşa de pe tort îi aştepta pe eroii noştri la jocul De-a crocodilul, preferatul lor. Doar aici copiii pot improviza cu multă îndrăzneală, mimând diferite obiecte, dar şi fiinţe vii. Dacă doriţi să vedeţi cum arată un frigider „interpretat” de Arina sau un elicopter „ aterizat” de Bogdan sau poate o statuie „jucată” de Nicoleta, veniţi la noi la bibliotecă şi distrați-vă alături de micii nostri reporteri!