După succesul uriaș al seriei Harry Potter, se pare că interesul cititorilor pentru acest gen de cărți nu s-a diminuat deloc, ba dimpotrivă, a crescut chiar. Drept dovadă servește cartea pentru copii Făuritorul de baghete magice de Ed Masessa, o noutate editorială care vă va face o călătorie în universul misterului.

pozaUn băiețel american de unsprezece ani pe nume Henry Leach (al VIII-lea) este personajul principal al cărții. El încearcă să învețe tainele magiei dintr-o carte veche pe care, totuși, nu prea reușește să o înțeleagă. Face totul cu ajutorul unei baghete magice, neștiind, încă, că este urmaș­ul unei generații străvechi de făuritori de baghete magice. Dar cea mai mare problemă cu care se confrontă zi de zi, este sora lui mai mică, Brianna, o băgăcioasă, care a avut dintotdeauna talentul special de a-i sta în cale. Vine mereu după el, mai ales acum, când Henry este pe cale să realizeze prima lui vrajă adevărată.

Cartea urmărește și evoluția lui Henry, care de la un copil naiv, care ar fi vrut să facă ușor magiile, fără efort și mai mult pentru distracție, va ajunge la o înțelepciune pe care doar cei inițiați în ceva important pot să o aibă. El va înțelege că magia, de fapt, face parte din universul nostru pe care poate să-l salveze de forțele malefice sau să-l schimbe definitiv.

Ce noi provocări vor avea de înfruntat Henry Leach, sora lui, Brianna, și ceilalți eroi, veți afla citind bestsellerul Fauritorul de baghete magice.

                     Cartea promite o lectură interesantă și captivantă!