FB_IMG_1518024653196Serviciul Să re-auzim povestea i-a avut ca oaspeți în această săptămână pe micuții de la Grădinița nr. 100 Îngerașul. De această dată am citit o poveste dintr-o carte nou-nouță apărută pe rafturile bibliotecii: În ospeție la ursulețul Marmi. Este o carte de povești terapeutice scrisă de Mircea Grecu și propusă spre lectură în cadrul Programului de lectură Chișinăul citește, ediția XV.

Poveștile dintotdeauna au jucat un rol important în viața copiilor, purtându-i într-o lume imaginară, unde binele întotdeauna învinge răul, iar ei se identifica mereu doar cu personajele pozitive. Iar poveștile terapeutice sunt cea mai bună metodă de comunicare cu copiii care refuză să discute despre problemele ce-i frământă, dându-le speranță, curaj și încredere în sine.

povestea-ursuletului-marmiMăgărușul, eroul poveștii În căutarea fericirii pierdute, este foarte trist, pentru că… și-a pierdut fericirea. A căutat-o peste tot împreună cu prietena sa Broscuța și, după mai multe peripeții a găsit-o! Unde era și cum arăta fericirea măgărușului veți afla citind cartea În ospeție la ursulețul Marmi.

Micuții de la Grădinița Îngerașul s-au bucurat mult de fericirea Măgărușului și s-au grăbit să-și deseneze fericirea lor. Niciodată Biblioteca Târgu-Mureș nu a mai avut parte de atâta fericire desenată. Primii în top au fost, desigur, părinții și dragostea lor, au urmat cadourile si torturile de sărbătoare, prietenii apropiați, marea, soarele și pescărușii, buchetele de flori și dulciurile și, nu în ultimul rând, cartea, care până la urmă, rămâne bunul  nostru prieten devotat.

Ne-am despărțit de micii noștri cititori, obținându-le promisiunea să ne mai întâlnim.

Veniți și voi la biblioteca noastră,
lumea poveștilor vă așteaptă în fiecare zi de joi la ora 10.00!

 

Mai multe poze click aici