Serviciul Să re-auzim povestea de la Biblioteca „Târgu-Mureş” se bucură de mare popularitate în rândurile micuţilor din cartierul Râşcani. În fiecare zi de joi, micii noştri utilizatori vin aici, împreună cu părinţii, cu bunicii, cu frații mai mari, dar şi cu doamnele educatoare, învăţătoare pentru a asculta o poveste citită cu voce tare.

IMG_6195De această dată, Biblioteca „Târgu-Mureș” a fost gazda micuților clasei 1 A de la Liceul Teoretic Ştefan cel Mare. Emoționați, dar foarte curioși, însoțiți de doamna învătăoare, Larisa Nuţa, micuții au pășit pentru prima oară pragul unei biblioteci și s-au arătat foarte entuziasmați de a descoperi miraculoasa lume a cărților. Încântate de curiozitatea copiilor, ne-am oferit să le organizăm o excursie viitorilor utilizatori, decizie ce a trezit admiraţie şi aplauze în rândurile oaspeţilor noştri.

IMG_6212Descoperirea bibliotecii a început cu prezentarea sălilor de bibliotecă și destinațiile lor. Primul popas l-au făcut în sala de lectură, unde au aflat mai multe secrete despre cărţi şi aranjarea lor pe rafturi, despre cum pot să obţină un permis de bibliotecă, despre serviciile oferite aici şi, desigur, despre cum trebuie să se comporte copiii cu o carte.

Surpriza cea mare, însă, îi aștepta în sala pentru copii „Regatul spiridușilor”. Enciclopediile frumos ilustrate, cărțile viu colorate, expozițiile de carte nouă și mult îndrăgitele povești ale sfătosului bunic Ion Creangă i-au impresionat mult pe micuți. Nu-și dădeau rând să le răsfoiască și să descopere lumea altfel. Erau fericiți să găsească pe raft cărțile lui Grigore Vieru si Mihai Eminescu, Spiridon Vangheli și Vasile Romanciuc. Au făcut cunoștință cu revistele destinate lor, au răsfoit îndelung cărțile preferate, recunoscându-și, cu multe emoții, eroii îndrăgiți…

IMG_6238Ludmila Stoianov, colaboratoarea bibliotecii, le-a vorbit și despre programele de lectură care se bucură de mare popularitate în rândul copiilor din sectorul Râșcani. Astfel, cartea lui Eugen Doga Prietenii mei dragi, inclusă în Programul de lectură Chișinăul citește, i-a provocat pe copii s-o răsfoiască cu mult interes. Dna Stoianov nu a întârziat să le citească despre prietenia frumoasă dintre eroii acestei cărți: cățelul Joy și pisicuța Tezi.

IMG_6383Și dacă tot suntem în preajma sfintelor Sărbătorilor de Paști, am decis să discutăm despre …ouăle roșii și legenda acestei tradiții. Copiii s-au dovedit a fi foarte documentați la acest capitol și ne-au povestii cu lux de amănunte câteva legende despre încondeierea ouălor, ba chiar au recitat și o poezie despre Sfintele sărbători: În ziua de Paști de Elena Farago!

IMG_6372Timpul a zburat repede. Micuții și-au luat rămas bun de la bibliotecă și de la noi, recunoscându-ne că s-au simțit bine în împărăția cărților. Un pic triști, au promis că vor reveni împreună cu părinții… Ținându-se de mânuțe, au pornit la drum. Se întorceau acasă. Îi astepta Liceul Ștefan cel Mare.

IMG_6450

Mai multe poze pe pagina noastră de facebook