ghiozdanul zburator-600x600Ghiozdanul zburător este o istorie captivantă despre aventurile unei fetițe din clasa a VI-a, Dorina, care într-o dimineață, spre bucuria ei, nu mai este nevoită să-şi ducă în spate Ghiozdanul-Bolovanul… Vorba e că în toate diminețile ghiozdanele gem de supraefort pe la cusături, le scârțâie cataramele a mare chin și necaz, ca să nu mai vorbim ce li se întâmplă buzunarelor. Or, anume buzunarele ghiozdanelor ies dimineața din casă mereu bosumflate, după chipul și asemănarea elevului. Ele sunt mereu supărate pe mărunțișurile pentru care ar, chipurile, fi predestinate și că au o cu totul și cu totul altă menire decât de a căra mărunțișuri. Dar cui să i te plângi? Ghiozdanu-n spate și-am plecat!
Să nu uităm însă că orice ghiozdan, din clipa în care se vede cocoțat în spate, nu uită să se răzbune cu vârf și îndesat pentru toate cele îndurate în vremea burdușelii din zori. Te curmă la umeri, te apleacă și te tot frânge tot drumul ca pe-o crenguță, până te vezi prăbușit în banca natală.
Atenție, însă! Așa ceva nu se poate întâmpla în dimineața asta!
Fiindcă, dimineața aceasta e una deosebită.”

Printr-un miracol a unui  bun vrăjitor, ce-i strecoară în buzunarul de la geantă o cărțulie magică, fetița ajunge la şcoală zburând cu… ghiozdanul!

Astfel, încep peripețiile nemaipomenite ale Dorinei, în care, la un moment dat, este implicată toată școala, în frunte cu directorul ei, poreclit Domnul Pardon. J

Microromanul Ghiozdanul zburător, cum îl definește autorul Nicolae Popa, se citește ușor și cu mult interes, incitând imaginația și curiozitatea copiilor, iar  limbajul simplu îl face familiar atât copiilor, cât și părinților.clipart-backpack-elementary-education-4

Scriitorul recunoaște că Ghiozdanul zburător i-a fost inspirat chiar de fiica dumnealui, Constanța, care, pe când era elevă, repeta în fiecare  dimineaţă: „of, ghiozdanul, of bolovanul”.


Lectură plăcută, dragi copii!
Citind cartea, poate și ghiozdanul vostru a zbura într-o zi! 
😀

1427105677_hlopchiknakankulahplan