Imagine1
Smith, Harriet Lummis . Pollyanna și comorile ei /  trad. din lb. engl. de Emilia Cristea . București : Sophia, Metafraze, 2018 . 286 p.

Pollyanna și comorile ei este o povestea unei familii fericite, în care membrii ei se bucură de timpul petrecut împreună și  învață din greșeli, oferind cititorului lecții de bunătate și desăvârșire.

Romanul prezintă aventurile Pollyannei și toate peripețiile prin care aceasta trece împreună cu celelalte personaje. Împreună cu Jimmy și cei trei copii ai lor, se mută în suburbia orașului Boston. În noul său cămin, Pollyanna are parte de mici aventuri domestice – uneori hazlii, alteori pline de învățăminte – și întâlnește prieteni vechi și noi, cărora le oferă, prin optimismul și perseverența ei, un exemplu demn de urmat, o pildă vie. Micile peripeții vă vor stârni hohote de râs și vă vor lăsa în urma lecturii cu o stare de bine.

Însă, mai presus de orice, romanul este povestea unei familii fericite, în care atât părinții, cât și copiii se bucură de fiecare clipă petrecută împreună. Pentru Pollyanna, averile lumești nu au mare importanță: adevărata ei comoară, care îi umple sufletul cu atâta fericire înălțătoare este familia. Fragmentul „Nimeni nu a izbutit să înțeleagă de ce, în unele zile, se petrec numai lucruri rele. Cei care susțin că anumite planete aflate în conjuncție stau la cârma destinului omenesc au mulțumirea de a fi găsit răspuns unui fenomen cunoscut în întreaga lume drept o ghicitoare ce nu poate fi dezlegată…” atinge cele mai sensibile corzi ale sufletului vostru fin și vă invită să descoperiți cartea în cel mai plăcut mod – s-o citiți! 🙂