Bine v-am găsit, micii mei prieteni!

Din surse demne de încredere am aflat că voi, de foarte multe ori, rămâneți singuri acasă, iar mami și tati, plecând, vă dau niște sfaturi despre cum să vă purtați singuri de grijă. Cu mult drag pentru voi, vă îndemn și eu astăzi, împreună cu părinții, să respectați niște reguli scrise special pentru copiii rămași singuri acasă.

   Așadar:

  • Când te întorci de la școală și întri în casă sau în apartament, asigură-te că ai încuiat bine ușa;
  • Dacă sună cineva la ușă, uită-te mai întâi pe vizor pentru al vedea pe cel care dorește să intre și nu deschide decât atunci, când ești sigur că persoana respectivă este o cunoștință de a ta sau de-a părinților tăi.
  • Dacă ți se pare că cineva vrea să intre în casă fără acordul tău, sună imediat la numărul de telefon 112 și anunță poliția despre faptul că un străin îți forțează ușa.
  •  În nici un caz nu te juca cu chibriturile sau cu brichetele, pentru a evita declanșarea unui incendiu și, desigur, nu deschide aragazul.
  • Dacă ți-e foame, mănâncă tartinele, fructele și biscuiții lăsate de mama la bucătărie și… așteaptă-ți părinții: ei deja sunt în drum spre casă și le este tare dor de tine.

Atât pentru astăzi. În speranța că aceste recomandări vă vor ajuta  să fiți mai deștepți și mai sănătoși, vă spun pa, pa și vă aștept data viitoare.