Colecția de cărți Educația STEM propune un nou tip de educație orientat către dezvoltarea mai multor discipline și introducerea lor în viața copiilor într-o manieră cât mai atrăgătoare, pentru a-i orienta spre aceste domenii.

STEM vine de la Science (Știință), Technology (Tehnologie), Engineering (Inginerie) și Math (Matematică), iar cărțile din colecţie sunt absolut fascinante nu doar pentru copii, ci și pentru adulții captivați de știință, care, poate, nu au avut parte de asemenea materiale în copilăria lor.

Sunt patru titluri în colecția Educația STEM:

Noutatea acestor titluri constă în faptul că ele prezintă aspecte ale științei care pot fi folosite în viața reală, mai cu seamă, la matematică, ştiinţa despre care mereu ne plângem că nu ne foloseşte niciodată în viaţa de toate zilele.

Dragă cititorului, dacă vrei să cercetezi cum funcționează lucrurile și să devii un inginer excepțional, citeşte cartea Descoperă ingineria. Aici vei învăţa cum să faci testul energiei, cum să construiești un pod, cum se lansează un avion, cum să meșterești un arc, cum plutește un submarin și multe altele! Este o carte plină de informații şi de realități fascinante în care vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să rezolvi probleme legate de proiectarea diferitor construcții și mașinării. Or, ingineria are de a face cu magia forţelor şi produce mecanizme performante!


Pentru toţi cei care vor să devină oameni de știință și să descopere unele din marile mistere ale lumii, Colecţia Educația STEM le propune cartea Descoperă știința. Doar aici veţi afla cum să separi nisipul de sare, cum poți să ridici un cub de gheață fără să-l atingi, cum să meșterești o busolă, cum să creezi un curcubeu și multe, multe altele! Tot în această carte plină de informații și de realități interesante, veţi găsi 30 de experimente uimitoare despre felul cum funcționează lumea. Şi nu uitaţi: ştiinţa se naşte atunci când oamenii curioşi pun întrebări!


Dacă eşti împătimit de cifre şi ai vrea să devii un geniu al matematicii cum nu s-a mai văzut, citeşte neapărat cartea Descoperă matematica şi pregăteşte-te să descoperi magia explozivă a matematicii: vei afla cum să găseşti centrul unui cerc, cum poți să construiești o piramidă, cum să te deprinzi cu limbajul calculatoarelor, cum să desenezi o iluzie optică și multe altele! Vei găsi şi aici 30 de experimente uimitoare și vei învăța să abordezi problemele în mod logic și inteligent, recunoscând că matematica este limbajul Universului!


Cartea Descoperă tehnologia din colecția Educația STEM e predestinată celor ce sunt gata să stăpânească cele mai noi cuceriri ale ştiinței și tehnologiei. Aici vor descoperi cum funcționează un furnal, cum se obține hârtia, cum merg bicicletele, cum se schimbă greutatea în spațiu, cum să detectezi undele magnetice și multe altele! Şi în această carte  vei găsi 30 de experimente uimitoare și vei învăța să rezolvi o mulțime de probleme practice. Astfel, vei recunoaşte că tehnologia  înseamnă, de fapt, toate invenţiile, aparatele şi produsele create vreodată de oameni!

Lectură plăcută!