Istoriile adunate în această carte povestesc viața a douăzeci de oameni extraordinari, care, prin intuițiile și invențiile lor, au schimbat o dată și pentru totdeauna lumea din jur.

Aristotel, Leonardo Da Vinci, Arhimede, Bill Gates, Ludvig van Beethoven, Antoni Gaudi, Elisabeta I sunt doar câteva nume din lista eroilor acestei cărţi. Au avut şi ei o copilărie, au fost cândva puști iar, cu timpul, au devenit adulți ca toți ceilalți. La școală, luau și ei note proaste, își pierdeau timpul jucându-se sau stând cu ochii la stele, apoi au avut slujbe care le-au displăcut și au întâmpinat o mulțime de obstacole și greutăți, pe care au încercat să le depășească.

Secretul succesului lor și motivul pentru care continuăm să-i admirăm până în prezent, bucurându-ne și profitând de descoperirile pe care le-au făcut, sunt rezultatul încrederii pe care n- au încetat să o aibă în propriile forțe și, mai ales, în propria lor minte şi judecată.

Printre toți acești oameni, ai putea găsi pe cineva care să-ți placă în mod deosebit sau care să-ți pară un spirit mai mult sau mai puțin străin ţie.

Dar autorii cărţii, Chiara Cioni, Jacopo Olivieri şi Rosalbo Troiano, speră că, datorită exemplului celor 20 de minţi strălucite, veţi reuși să valorificaţi acea „supraputere” pe care fiecare dintre voi o aveţi chiar din ziua în care v-aţi născut: o minte strălucită!

Lectură plăcută!