Connie Glynn s-a născut în Anglia în 1994 și a avut încă din copilărie o mare pasiune pentru povești, dictându-i mamei sale prima ei povestire la vârsta de șase ani.

În timpul facultății a înființat canalul său Youtube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens în Marea Britanie, adunând în scurt timp aproape un milion de abonați. Prima parte a trilogiei Cronicile RosewoodPrințesă sub acoperire este romanul ei de debut.

Îndrăgostită de basme, Lottie Pumpkin, o fată orfană dintr-un orășel de provincie, și-a dorit dintotdeauna să fie o prințesă bună și curajoasă, asemenea eroinelor din poveștile ei preferate. Această dorință o avea de când mama, înainte să moară, i-a dat o diademă, spunându-i, că atunci când va fi îngrijorată sau speriată, să se comporte ca o prințesă, spunându-și întotdeauna: „Voi fi bună, voi fi curajoasă, voi fi de neoprit”. În capătul celălalt al Europei, Ellie Wolf, prințesa rebelă a Maradovei, își împarte timpul între plictiseala vieții de la palat și escapadele sub acoperire în lumea adolescenților obișnuiți. „Nu era nici pe departe o prințesă obișnuită, preferând oricând să se lanseze în dispute politice aprinse și să se furișeze la concerte deșănțate, în loc să ia parte la conversații protocolare, și disprețuind cel mai mult recepțiile formale.”, recunoaște chiar tatăl ei, regele Alexander.

Atunci când destinul le aduce în aceeași cameră la Rosewood Hall, una dintre cele mai prestigioase școli din Anglia, avantajele unui schimb de roluri par aproape de la sine înțelese.

Este o poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin. 

Așa un spațiu s-a creat  între personajele cărții  Prințesă sub acoperire, inclusă în Concursul de lectură „Bătălia cărților” 2021, categoria copii (11-14 ani), proiect implementat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj.

Dacă v-am intrigat și doriți să aflați cum s-au descurcat Lottie și Ellie, vă propunem spre lectură această poveste emoționantă, din care veți învăța cum să vă apreciați calitățile și să nu vă lăsați niciodată bătuți.

Lectură plăcută!