Dragi cititori ai Bibliotecii „Târgu-Mureş”! Vă aducem astăzi puţină magie cu o carte mai specială, proaspăt apărută pe rafturile bibliotecii: Craciunozaurul de Tom Fletcher. Autorul cărţii este unul dintre fondatorii trupei britanice McFly, dar şi compozitorul care a scris muzică pentru multe formaţii bine cunoscute în Marea Britanie. Cartea Craciunozaurul este una de debut şi s-a bucurat de mult succes, fiind îndrăgită de copiii din întreaga lume.

Este o carte despre magia Crăciunului, despre bucuria trăită în jurul bradului, despre cadouri, prietenie şi familie. Este o poveste  care vă va schimba părerea despre Polul Nord și despre fabrica de jucării a lui Moș Crăciun! Aceasta e cartea din care afli ce se întâmplă, de fapt, în seara de Ajun și cum ajung cadourile sub brad. Fiţi gata să porniţi într-o aventură craciunomagică alături de William Trundle, un băieţel fascinat de dinozauri şi lumea lor. Băiatul iubeşte atât de mult aceste făpturi, încât nu este deloc surprinzător faptul că şosetele, pijamaua, jucăriile şi chiar periuţa de dinţi sunt imprimate cu…dinozauri!

William are zece ani. În urma unui accident şi-a pierdut mama, iar el a rămas în scaun cu rotile. Locuiește împreună cu tatăl său Bob, într-o căsuţă de la periferia oraşului. Este trist şi deprimat, iar tata obişnuieşte să-i citească în fiecare seară poveşti. În una din seri, înainte de Crăciun, tata l-a întrebat ce cadou îşi doreşte de la Moş. Din acest moment începe distracţia şi adevărata magie de sărbătoare la care participă şi alţi eroi ai cărţii, care creează, cu adevărat, o poveste magică de Crăciun.

O veţi cunoaşte pe Brenda Payne, o fetiţă bogată, dar foarte răutăcioasă, „cea mai rea fata din şcoală şi, eventual, din lume”, cum avea să spună William în momentul când aceasta l-a umilit în faţa prietenilor săi.

Veţi face cunoștință cu Moş Crăciun, cu Vânătorul şi câinele său Hamler, cu un dinozaur cu totul şi cu totul special, nemaivorbind de gaşca de elfi, care descoperă, într-o peşteră, un ou gigant de dinozaur. Moş Crăciun decide să aibă grijă de ou, dar cum îi va reuşi, rămâne să descoperiţi voi, dragi cititori!

Autorul Tom Fletcher îşi începe povestea trist, dar, pe parcurs, o transformă în una profundă, frumoasă şi plină de sentimente. Este un roman plin de valori şi de lucruri asupra căror face să reflectezi.

Cartea conţine ilustraţii grafice magnifice, care fac lectura, cu adevărat, magică şi te vor lăsa cu un zâmbet fericit pe faţă când vei citi ultima pagină şi vei închide coperta…